EYT'de son dakika gelişmesi! O açıklama...

Türkiye genelinde 6 milyonu aşkın vatandaşı doğrudan ilgilendiren EYT son dakika gelişmeleri çerçevesinde, henüz Meclis gündemine taşınmış olmasa da kanun görüşmeleri için ön hazırlığın yapıldığı belirtiliyor.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2019, 08:55 Güncelleme 20 Ekim 2019, 12:37
EYT’de son dakika gelişmesi! O açıklama...

İÇİNDEKİLER

EYT yasası ile ilgili milyonların gözü kulağı yaşanan gelişmelerde. EYT yasası Meclis'in açıklamasından sonra en fazla konuşulan konular arasına girmişti. EYT kimleri kapsayacak? EYT çıkarsa kimler emekli olacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın uzun süredir araştırdığı sorular gündemdeki sıcaklığını koruyor. Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklama yaptı.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

SON DAKİKA EYT HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EYT YASASI ÇIKACAK MI?

Erken emeklilik yasasının 1 Ekim'den sonra Meclis'te görüşülüp görüşülmeyeceğine dair bir açıklama yapılmadı. Ancak yasa ile ilgili detayların Meclis'in mesaiye başlamasından sonra görüşülmesi bekleniyor. Bu yasa teklifleri görüşülmeye başlandığında hangi yöntemin dikkate alınacağını merakla bekleniyor.

EYT ile ilgili tüm detaylar için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

EYT Son Gelişmeler Neler?

Meclis' in 1 Ekim 2019 tarihi itibariyle açılmasından sonra çok önemli açıklamaların geldiği EYT yasası ile ilgili milyonlarca vatandaş büyük bir heyecan yaşıyor. Erken emeklilik fırsatı doğuran EYT yasasının kabul edilmesi durumunda, sigortalılık hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısını tamamlamış olmasına rağmen emeklilik yaşını bekleyen milyonlarca sigortalı, erken emeklilik fırsatını elde etmiş olacak. Son günlerde devlet kademesinde yapılan açıklamalarda ön çalışmalarına başlandığı belirtiliyor.

Türkiye genelinde 6 milyonu aşkın vatandaşı doğrudan ilgilendiren EYT son dakika gelişmeleri çerçevesinde, henüz Meclis gündemine taşınmış olmasa da kanun görüşmeleri için ön hazırlığın yapıldığı belirtiliyor. 6 milyonu aşkın vatandaşı doğrudan ilgilendiren bir konu olmasıyla birlikte böyle büyük bir sayıdaki kişini aniden emekliliğinin devlete ciddi bir yük oluşturacağı belirtiliyor. Bu sebeple de EYT kanunu çıkacak mı? Çıkarsa hangi şartlarda çıkacak? Gibi soruların yanıtları ise henüz belli değil. Ak Parti tarafından hem devlet hem de EYT'liler açısından en uygun koşulları sağlayacak EYT şartları ile kanun teklifinin hazırlanması ve Meclis'te görüşmelere başlanması için hummalı bir çalışma yürütülmeye başlandı.