TOKİ'den dar gelirliye fırsat! En az, en uygun taksitle evler

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan konutlarla her yıl on binlerce vatandaş ev sahibi oluyor. Uygun fiyatlarla TOKİ tarafından satışa sunulan konutlar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son olarak yakın bir süreçte 50 bin konut projesi kuraları çekilerek listelerde yer alan isimler açıklanmıştı.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2019, 08:56 Güncelleme 16 Ekim 2019, 11:34
TOKİ’den dar gelirliye fırsat! En az, en uygun taksitle evler

İÇİNDEKİLER

TOKİ'den dar gelirliye fırsat üstüne fırsat geliyor. Bu bağlamda dar gelirli için 339 lira taksitle Ekim ayı ev şartları açıklandı. TOKİ konutlarında özellikle yaşlılara ayrıcalık tanıyor. TOKİ'nin yaptığı konutların yüzde 25'i emeklilere ayrılıyor. TOKİ'nin alt gelir grubuna yönelik satışa çıkardığı konutlardan yararlanabiliyor.

HABERİN DETAYLARI İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

TOKİ ONLARA AYRICALIK SUNUYOR

TOKİ'nin yaptığı konutların yüzde 25'i emeklilere ayrılıyor. Ayrıca emekli maaşı ve geliri aylık net 3200 lirayı geçmeyenler TOKİ'nin alt gelir grubuna yönelik satışa çıkardığı konutlardan yararlanabiliyor. Pek çok ilde alt gelir grubu için daire satış bulunuyor. Ayrıca Türkiye Emekliler Derneği de ucuz ev projeleri geliştiriyor.

TÜM TOKİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

AKRABAYA 1384 LİRA

Hasta ve yaşlı olduğu için rapor alıp bakıma muhtaç olduğu tespit edilen kişilerle aynı çatı altında yaşayanlara, evde bakım aylığı ödeniyor. Bu ödeme aylık 1384 liraya çıktı. Evde bakım aylığı için yüzde 50 ve üzerinde engelli raporu gerekiyor. Maaş yaşlıya değil bakana veriliyor. Başvuru 'Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne veya varsa ilçe müdürlüklerine yapılıyor. Bu maaş için hanedeki kişi başına gelirin 1219 lirayı aşmaması şart. Bayram ikramiyeleri hesaba dahil değil!