9 Ekim Evde bakım maaşı sorgulama! 2019 Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? e-Devlet Evde bakım aylığı

9 Ekim evde bakım maaşı yatan iller konusunda araştırmalar sürüyor. Evde bakım maaşı evinde hasta, engelli ya da yaşlılara bakan ve devlet tarafından ödenen bir maaştır. Bakım maaşlarının ödemeleri illere göre değişiklik gösterebiliyor. Peki, 9 Ekim evde bakım maaşı yatan iller hangileri? 2019 evde bakım aylığı sorgulama nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 09 Ekim 2019, 08:30 Güncelleme 09 Ekim 2019, 08:30
9 Ekim Evde bakım maaşı sorgulama! 2019 Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? e-Devlet Evde bakım aylığı

İÇİNDEKİLER

Evde bakım maaşı yatan iller, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay belirli tarihlerde il il hesaplara yatırılan evde bakım maaşının bu ay ne zaman yatırılacağı araştırılıyor. Evinde hasta bakan vatandaşlar ekim ayının bakım aylığının hesaplara yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilecek. Peki, 9 Ekim evde bakım maaşı yatan iller hangileri? 2019 Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? İşte cevaplar...

9 EKİM EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

2019 yılında evde bakım maaşları bin 315 lira oldu. Ekim ayı evde bakım maaşı için araştırmalar sürüyor. Gelen bilgilere göre evde bakım maaşı ekim ayının ilk haftasından itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e sms atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 sms ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER HANGİLERİ?

Evde bakım parası il il yatırılmaktadır. Evde bakım maaşları bugün itibariyle Osmaniye, Ordu, İstanbul, Adıyaman, Tekirdağ, Bolu, Kırklareli ve Tokat'ta yattı. 25 Haziran tarihine kadar tüm illere yatırılması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere devlet tarafından verilen hasta bakım parasıdır. Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilir. Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.