25 Eylül Akbank, ING, Ziraat, İş Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve TEB banka faizleri indirimi son durum nedir?

25 Eylül Akbank, ING, Ziraat, İş Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve TEB banka faizleri indirimi son durum. Merkez Bankası'nın kararının ardından bankalardan peş peşe gelen kredi faiz indirimi kararları vatandaşları sevindiriyor. Açıklamaların ardından ev ve araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankalara akın etti. Özellikle Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmelerinin ardından kredilere rekor talep geldi. Peki, Ziraat, İş Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve TEB banka faizleri ne kadar oldu? İşte güncel konut, taşıt ve ihtiyaç kredi faiz oranları... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi sonrasında bankalar da kredi faiz oranlarını düşürmeye başladı.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2019, 08:45 Güncelleme 25 Eylül 2019, 08:45
25 Eylül Akbank, ING, Ziraat, İş Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve TEB banka faizleri indirimi son durum nedir?

İÇİNDEKİLER

Konut kredisi faiz oranları oldukça merak ediliyor. Vatandaşlar en uygun kredi faiz oranlarını oldukça merak ediyor. Kamu bankaları ile birlikte özel bankalarda faizleri oldukça aşağı çekti. Merkez Bankası faiz indirimi sonrasında ilk defa bir özel banka bu bağlamda 1.10 altına inerek yüzde 1 seviyesinde konut kredisi vermeye başladı. Bankaların faiz indirimi açıklamalarıyla birlikte yüz binlerce kişi kredi faiz oranları hakkında bilgi edinmek istiyor. Pek çok kişinin uygun kredi veren bankalar hakkında araştırmaları devam ederken ekonomi piyasasında hareketlilik yaşanıyor. Özellikle konut kredilerine talepte artış yaşanırken uzmanlar bu artışın devam edeceğini belirtiyor. İşte banka faizlerinde son durum... İşte 25 Eylül Akbank, ING, Ziraat, İş Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve TEB banka faizleri indirimi son durum

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI SONRASI TALEP PATLAMASI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi sonrasında bankalar da kredi faiz oranlarını düşürmeye başladı. Kredi faiz oranlarını düşüren bankalar özellikle konut kredilerinde sundukları fırsatlarla vatandaşların ev sahibi olmalarını sağlıyor. Konut kredisi çekecek vatandaşlar da merakla en uygun güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI'NDAN BİR İLK

60 ay vadeli konut kredisi çekeceklere yüzde 1.11 faiz oranı ile konut kredisi veren Kuveyt Türk Katılım Bankası, Kredili Hayat, BES ve 3 adet otomatik fatura talimatı ürünlerinin alınması halinde 3 puan daha indirim yaparak oranın yüzde 1.08 seviyesine indiriyor.

60 AY VADELİ KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI LİSTESİ

% 0.99 KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI VEREN BANKALAR

Ziraat Bankası Konut Kredisi,

Vakıfbank Konut Kredisi,

Halkbank Konut Kredisi ,

Ziraat Katılım Bankası Konut Kredisi ,

% 1.17 KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI VEREN BANKALAR

İş Bankası Konut Kredisi,

Akbank Konut Kredisi

DİĞER FAİZ ORANLARI İLE KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.15

Albaraka Türk Konut Finansmanı % 1.19

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.26

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.26

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.29

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.29

QNB Finansbank Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1.29

Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.30

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.33

ICBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.36

Denizbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.37

Fibabanka Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.49

Şekerbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.49

HSBC Bank Konut Kredisi Faiz Oranı % 1.99

Faizler düştü, vatandaşlar bankaya koştu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini temmuzda 425, bu ay da 325 baz puan indirmesi tüketicilerin kredi taleplerini canlandırdı. Bankacılar canlanmanın ticari krediye de yansımasını bekliyor. Bankanın bu iki güçlü faiz indirimi hamlesinden sonra ilk yansıma kamu bankalarının yaptığı faiz indirimlerinde görüldü. Kamu bankalarının ihtiyaç, konut ve ticari kredilerde yaptığı faiz indirimlerini özel bankalar da izlediler. Bu faiz indirimlerinin bireysel ve ticari kredi kullananların taleplerine etkisi ise yavaş yavaş görülmeye başlandı.

YÜZDE 30'A VARAN FAİZLER 16'YA DÜŞTÜ

Genel olarak ekonomi çevresi geçen yıl yüzde 30'lara varan faizlerin şu günlerde yüzde 16'lara düşmesinin çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyor.

KONUT KREDİSİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. (takvim.com.tr) Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor.

Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.