Bankalardan faiz müjdesi! 10 bankadan kredi faiz oranları indirim açıklaması! İşte son konut taşıt bireysel kredisi faiz oranları

Bankalar kredi faiz oranlarında vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ardı ardına yapılan faiz indirimleri sonrasında konutlara talep patlaması oldu. Konut, taşıt ve bireysel kredilerde artış yaşandı. Yapılan indirimler sonrasında en uygun kredi veren bankalar kamu bankaları oldu. Bu arada skor puanı yüksek olan vatandaşlar faiz indirimleri sonrası yapılandırma yapamıyorsa yeni bir kredi ile eski kredisini kapatabilir. Eski krediyi yüksek orandan alan vatandaşlar, yeni faiz oranından daha düşük maliyetli bir kredi kullanabilir. İşte kredi faiz oranları konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları son durum ne, en ucuz kredi hangi bankada, en uygun krediyi hangi banka veriyor? Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2019, 10:45 Güncelleme 20 Eylül 2019, 10:47
Bankalardan faiz müjdesi! 10 bankadan kredi faiz oranları indirim açıklaması! İşte son konut taşıt bireysel kredisi faiz oranları

İÇİNDEKİLER

10 bankadan kredi faiz oranları indirim açıklaması! İşte son konut kredisi faiz oranları listesi. Bankalarda faiz indirimi tüm hızı ile sürüyor. Bugün itibari ile tam 10 banka faiz oranları için indirim yaptı. 10 bankadan kredi faiz oranları indirim kararı! Kredi faiz oranları konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları son durum ne, en ucuz kredi hangi bankada, en uygun krediyi hangi banka veriyor? Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı ister. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

20 EYLÜL KREDİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM (İŞTE FAİZ İNDİREN 10 BANKA)

TEB'DEN AÇIKLAMA

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi kampanyasında bir kez daha indirime giderek faiz oranını yüzde 1,15'e düşürdü.

İşte diğer bankaların taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranları…

HALKBANK FAİZ ORANLARI

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI: %0.99

MAAŞ MÜŞTERİLERİNE ÖZEL İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI: %1,25

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINA ÖZEL İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI: %1.35

TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANI: %1.42

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI: %0.99

TÜKETİCİ KREDİSİ FAİZ ORANI: %1,35

TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANI: %1,43

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

SARIPANJUR KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI: %0,99

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI: %1,35

AKBANK FAİZ ORANLARI

AKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI: % 1,17

AKBANK İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI: % 1,71

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

BİREYSEL İHTİYAÇ: % 1,76

KONUT: % 1,26


İNGBANK KREDİ FAİZ ORANI

Konut kredisi faiz oranı: 1.29

İhtiyaç kredisi faiz oranı: 1.49

Taşıt kredisi: 1.49

QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.29

Taşıt kredisi: 1.59

Konut kredisi: 1.39

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.67

Taşıt kredisi: 1.53

Ev kredisi: 1.17

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.73

Taşıt kredisi: 1.74

Konut kredisi: 1.26(120 ay)

İHTİYAÇ KREDİLERİNDE YAPILANDIRMA HAKKI VAR MI?

İhtiyaç kredileri dünya genelinde en çok kullanılan kredi çeşidi olarak biliniyor. Tüketici kredisi olarak da adlandırılan kredilerde genelde yapılandırma hakkı bulunmuyor. Ancak bazı bankalar belli prosedürler çerçevesinde müşterilerine kolaylık sağlayabiliyor.

YENİ KREDİ İLE ESKİ KREDİ KAPATILABİLİR!

Skor puanı yüksek olan vatandaşlar faiz indirimleri sonrası yapılandırma yapamıyorsa yeni bir kredi ile eski kredisini kapatabilir. Eski krediyi yüksek orandan alan vatandaşlar, yeni faiz oranından daha düşük maliyetli bir kredi kullanabilir.

Ayrıca önceki kredinin faiz yükü de peşin ödeme nedeniyle ortadan kalkabilir. Yapılandırma hakkı olmayan vatandaşlar bu şekilde faiz yükünü azaltabilir.

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı ister. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir.

Yeterli bulunmanız durumunda banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin verir. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabilmektedir..

Ardından banka satış sürecini başlatır ve tapu dairesinden randevu alınarak bankanın avukatı ile beraber konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilerek satış yapılır. Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu bitene kadar tapuya ipotek şerhi uygulanmaya devam eder.

KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.