Dolar ne kadar, kaç TL oldu? 18 Eylül FED kararı sonrası dolarda son durum ne?

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından gerçekleştirilen toplantıların ardından faiz kararı açıklandı. ABD Merkez Bankası, politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde 1,75 - 2,00 aralığına çekti. FED'in kararının ardından dolarda son durum merak edilmeye başlandı. Bu kapsamda arama motorlarında dolar ne kadar oldu sorusu merakla araştırılıyor. İşte 18 Eylül FED kararı sonrası dolarda son durum...

Giriş Tarihi 18 Eylül 2019, 21:24 Güncelleme 19 Eylül 2019, 17:59
Dolar ne kadar, kaç TL oldu? 18 Eylül FED kararı sonrası dolarda son durum ne?

İÇİNDEKİLER

İki gün süren toplantının ardından FED faiz kararını açıkladı. ABD Merkez Bankası (FED) politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde 1,75 - 2,00 aralığına çekti. FED'in aldığı kararın ardından piyasalardaki son durum araştırılıyor. Peki, şu saatlerde dolardaki son durum nedir? Dolar ne kadar, kaç TL oldu? İşte 18 Eylül dolar alış-satış fiyatı...

18 EYLÜL DOLARDA SON DURUM

Dolar saat 23.30'dan itibaren şu seviyelerde işlem görülüyor;

DOLAR

Alış: 5,6708
Satış: 5,6774

FED FAİZİ NE KADAR OLDU?

FED politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde 1,75 - 2,00 aralığına çekti. Açık Piyasa Komitesi (FOMC) dün başlayan toplantısı, bugün sona erdi. Toplantı sonunda ABD Merkez Bankası (Fed) bu gece faiz kararını açıkladı. Fed faiz indirimini 25 baz puan şeklinde gerçekleştirdi. Böylece Fed fonlama faizi yüzde 1.75 – 2.00 aralığına indi.

"UYGUN ŞEKİLDE HAREKET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Capital Economics ABD Kıdemli Ekonomisti Andrew Hunter, "Fed, eylül ayı toplantısında, politika faizinde 25 baz puan indirime gidebilir" açıklamasında bulunurken, uzmanlar ekim toplantısında daha şahin bir tavır sergileyebilir görüşündeydi.

Öte yandan ING Group Uluslararası Başekonomisti James Knightley de Fed'in muhtemelen 25 baz puanlık bir indirime gideceği öngörüsünde bulundu. Deutsche Bank da Fed'in faiz indireceğini düşünürken bu indirimin 2020'yi de kapsayarak 100 baz puana ulaşacağını ve ABD'de büyümenin de düşeceğini belirtmişti.

St. Louis Merkez Bankası (Fed) Başkanı James Bullard, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizi iki adımda 50 baz puan indirmek yerine, Eylül'de tek adımda indirmesi gerektiğini vurgulamıştı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ise Fed'in ekonomide büyümenin sürdürülmesi için "uygun şekilde" hareket etmeye devam edeceğini söyledi.