Jandarma 22 bin uzman erbaş alımı yapılacak mı?

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando uzman erbaş alımında adayları üzen bir son dakika haberi geldi. İşte uzman erbaş alımında son durum ve gelen son bilgiler. 3. grup çağrısının herhangi bir değişiklik olmaması halinde Eylül ayına doğru yapılması bekleniyor. Haberimiz içerisinden güncel açıklamaları takip edebilirsiniz.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2019, 09:47 Güncelleme 27 Eylül 2019, 16:07
Jandarma 22 bin uzman erbaş alımı yapılacak mı?

İÇİNDEKİLER

2019 yılı içinde Jandarma uzman onbaşı, uzman çavuş ve subay alımı ile ilgili haberler adaylar tarafından yakından takip ediliyor. Bu anlamda
Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando uzman erbaş alımında on binlerce adayın beklediği duyuru geçtiğimiz hafta yayımlandı ve 2019-1 uzman erbaş alımında 3. grup duyurusu geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) bünyesine 2019 Yılı için çok sayıda uzman erbaş alımı yapılacağını duyurdu. En az lise mezunu adaylardan son iki yıl KPSS'ye girmiş kişilerin başvuru yapabileceği açıklandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK), uzman erbaş alımları 09 Eylül 2019 ile 20 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak olup, kimlerin başvuruda bulunabileceği, adaylardan istenilen başvuru şartları ve diğer şartlar MSB tarafından yayınlanan 2019 alım kılavuzu içerisinde belirtilmiştir.

JANDARMA 2019/1 4. GRUP ÇAĞRISI NE ZAMAN YAPILACAK?

2. ve 3. Grup çağrılarının ardından şimdi 4. grup çağrısının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Planlanan takvim doğrultusunda henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Kasım ayında 4. grup çağrısının yapılması tahmin ediliyor.

KONTENJAN VAR MI?

Yayımlanan ilk duyuruda 22 bin uzman erbaş alımı yapılacağı bildirildi. Asayiş ve komando uzman erbaş branşlarına yapılan uzman erbaş alımına yüz binden fazla aday başvuru yaptı.

Askerlik şartının olmaması ve KPSS 'li KPSS 'siz şekilde yapılan başvuru sonrası ilk grupta 40 bin aday seçim aşamasına alındı.

Ancak ilk seçim aşamasında yeterli sayıda aday mülakatları geçemedi. Adayların mülakatı geçmemesi nedeniyle jandarma bünyesinde eksiklikler oldu. Eksik uzman erbaş sayısının fazla olması nedeniyle Jandarma 2. grup duyurusunu yayımladı ve on binlerce aday Temmuz ayında mülakatlara alındı. Mülakatların sona ermesi ve Ağustos ayında adayların sağlık işlemlerini tamamlamasının ardından 3. grup duyurusu geçtiğimiz gün geldi.

3. grup duyurusunda da yine on binlerce aday kontenjana takıldı.