Belediye işçilerine kadro var mı? Taşeron işçinin ilave tediye ödemeleri ne zaman?

Taşeron işçi ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Taşeron işçiler kadroya geçtikten sonra ekonomik şartları iyileşmeye devam ediyor. Taşeron işçiler şimdi ise özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor. 2019 senesinde düşük maaş zammı alan işçiler maaşlara enflasyon farkının getirilmesini istiyor. Ayrıca kurumlarda çalışan taşeron işçilerin maaşlarına asgari ücret tutarında zam yapılması konusu herhangi bir adım atılmış bulunmuyor.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2019, 12:44 Güncelleme 09 Eylül 2019, 16:41
Belediye işçilerine kadro var mı? Taşeron işçinin ilave tediye ödemeleri ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Yılın diğer yarısında ödenmesi planlanan üçüncü taksitin ise zamanı belli oldu. Buna göre son ilave tediyeler ise işçilere 13 Aralık 2019 tarihinde ödenecek. Bu arada belediye şirketlerinde taşeron olarak çalışanlar kadroya ne zaman geçeceklerini merak ediyor. Türk-İş ve Hak-İş Genel başkanları yaptıkları açıklamalarda taşerondan kadroya ve belediye şirketlerine geçen işçilerin merak ettiği kadro konusunda son gelişme haberlerini yakından takip ediliyor.

TAŞERON İŞÇİYE YENİ TEDİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz günlerde ilgili KHK kararı ile taşerondan kadroya geçen işçilere 2019 yılı içerisinde üç yıl taksit ile ödenecek olan ilave tediye tarihleri belli olmuştu. 200 binden fazla işçiyi ilgilendiren haberde işçilere ödenmesi planlanan ve 2019 yılı ilk taksit ödemeleri Ramazan Bayramı öncesi yapılmıştı. Yılın ikinci taksiti ise Kurban Bayramı öncesi banka hesaplarına yatırılmıştı. Yılın diğer yarısında ödenmesi planlanan üçüncü taksitin ise zamanı belli oldu. Buna göre son ilave tediyeler ise işçilere 13 Aralık 2019 tarihinde ödenecek.

İŞÇİYE ÇİFT ZAM!

Hükümet ve Türk-İş'in uzlaştığı toplu iş sözleşmesi kapsamında 200 bin kamu işçisinin ücretleriyle birlikte sosyal hakları da iyileşiyor. Kamu işçilerinin maaşlarıyla birlikte sosyal yardımları da artacak. Tüm ödemelere ilişkin farklar geciktirilmeden yatırılacak... Hükümet ve Türk-İş'in uzlaştığı toplu iş sözleşmesi kapsamında 200 bin kamu işçisinin ücretleriyle birlikte sosyal hakları da iyileşiyor. Doğum, ölüm, evlenme, yol ve giyim yardımları, prim, tazminat, yemek gibi ödemeler de artacak. Tüm ödemelere ilişkin farklar geciktirilmeden yatırılacak. Kamu işçilerine 2019 yılı için yüzde 8+4 zam, brüt çıplak maaşı 3 bin 500 liranın altındaki işçilere de 150 lira iyileştirme yapılacak. 2020 yılı için de yüzde 3+3 enflasyon farkı oranında zam yapılacak.