En uygun konut kredisi veren bankalar hangileridir? Güncel konut kredisi faiz oranları nedir?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ile başlayan konut kredisindeki faiz oranlarındaki indirim vatandaşların rekor sayıdaki başvurusu ile karşılandı. Konutta bileşik faiz 1 yılın en düşük seviyesine ulaşırken, konut kredilerindeki talep patlama yaşadı ve gayrimenkul sektöründe hareketlenmeler ufak ufak hissedilmeye başlandı. Kredi çekmek isteyen vatandaş, bankaların kredi faiz oranlarındaki indirimi yakından takip eder hale geldi. Ev sahibi olma hayalini taşıyanlar bankaların güncel faiz oranları öğrenerek, bütçelerine en uygun kredi seçeneklerini araştırmaya başladı.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2019, 08:45 Güncelleme 29 Ağustos 2019, 08:45
En uygun konut kredisi veren bankalar hangileridir? Güncel konut kredisi faiz oranları nedir?

İÇİNDEKİLER

Ev sahibi olma hayalini taşıyan vatandaşlar, güncel konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Bankadan bankaya değişiklik gösteren konut kredisi faiz oranlarını sizler için karşılaştırdık. Kredi ile ev sahibi olacaksanız, konut kredisi faiz oranlarına bakarak, konut kredisi veren bankaları öğrenebilir ve hangisi ile çalışacağınıza karar verebilirsiniz. Merkez Bankası'nın 25 Temmuz 2019 tarihinde açıkladığı faiz politikasının ardından başta kamu bankaları olmak üzere birçok banka konut kredisindeki faizlerde indirime gitti. Peki güncel konut kredisi faiz oranları nedir? En uygun konut kredisi veren bankalar hangileridir?

Konut Kredisi Güncel Faiz Oranları

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

Merkez Bankası'nın faiz oranını 24'ten 19.75'e düşürmesinin ardından, faiz oranlarındaki indirimin ilk hamlesi Ziraat Bankası'ndan geldi. Banka konut kredisindeki faiz oranını yüzde 1'in altına kadar düşürdü. Ziraat Bankası 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredilerindeki faiz oranını 0.99 olarak belirledi.

1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak konut kredileri için Ziraat Bankası faiz oranına dair açıklamasını vatandaşlarla paylaştı. Açıklamaya göre; 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlendi.

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranları

Faiz oranlarındaki indirim politikası kapsamındaki ikinci hamle Vakıfbank'tan geldi. Banka 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerindeki faiz oranlarını 0.99 olarak sundu. Bankanın müşterileri için getirdiği bir diğer yenilik ise; "Sarı panjur" olarak isimlendirilen konut kredilerinin 10 yıldan 15 yıla varan vade ile uzatılmasıdır. Böylelikle vatandaşlar kredilerinin geri ödemelerini 180 aya varan vade ile daha düşük miktarlarda yapabilecek.

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranları

Kamu bankası olma özelliğini taşıyan Halkbank, konut kredisi faiz oranlarını vatandaşlar için geriletme politikasını uygulamaya koydu. Banka; 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeyle aylık yüzde 0.99, 500 bin-1 milyon TL arası 1.19, 1 milyon üzeri ise aylık 1.39 olarak belirlendi.

TEB Konut Kredisi Faiz Oranları

TEB, müşterilerine maksimum 120 ay vade ile tüm vade ve tutarlar için geçerli olan 1.35 faiz oranı imkanı sunar.

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranları

Konut kredisini Akbank'tan almak isteyenler, yüzde 1.35 faiz oranıyla 120 aya vade şansıyla 500 bin TL'ye kadar kredi çekebilirler.

ING Konut Kredisi Faiz Oranları

ING'den 120 ay vade ve yüzde 1.34 aylık faiz oranıyla 500 bin TL'ye kadar kredi alabilirsiniz.

QBN Finansbank Konut Kredisi Faiz Oranları

QNB Finansbank, konut kredisi için müşterilerine 180 aya varan vade imkanıyla aylık yüzde 1.77 faiz oranıyla 500 bin TL ve üzerinde kredi verir.

İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

Türkiye İş Bankası konut kredisinde vatandaşlara 180 aya varan vade fırsatıyla 500 bin TL'ye kadar yüzde 1.57 faiz oranıyla kredi olanağı sunar.

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

Garanti BBVA Mortgage kapsamında 100 bin TL kredi çekmek isteyenlere maksimum 240 aya varan vade fırsatıy-la yüzde 1.36 aylık faiz oranı seçeneğini sunar.

Ziraat Katılım Konut Kredisi Faiz Oranları

Ziraat Katılım, 120 aya varan vadeyle müşterilerine 500 bin TL'ye kadar yüzde 0.99 faiz oranıyla kredi seçenekle-ri yaratır.

Vakıf Katılım Konut Kredisi Faiz Oranları

Vakıf Katılım, 120 aya varan vadeyle 500 bin TL'ye kadar yüzde 0.99 faiz oranıyla müşterilerine kredi seçenekleri yaratır.

Kaynak: Kredilog.com