Emekliye ek ödeme ücreti kaç para olacak?

Emeklilerin gelirleri her ay maaşlarına eklenen ek ödemeyle artıyor. Tüm emeklilere maaşının yüzde 4-5'i kadar ek ödeme veriliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ödemeleri 56 ile 226 lira arasında değişiyor. Peki oranın yüzde 8-9'a çıkarılması ile ek ödemeler ne kadar olacak? Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler takvim.com.tr'de.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2019, 08:55 Güncelleme 29 Ağustos 2019, 09:30
Emekliye ek ödeme ücreti kaç para olacak?

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin gelirleri her ay maaşlarına eklenen ek ödemeyle artıyor. Hem ek ödeme tutarı hem de yüzde 5 sınırı her zam döneminde artıyor. Maaş arttıkça ek ödeme tutarı da yükseliyor. Ayrıca ek ödeme oranının yükseltilmesi de gündemde. Türkiye Emekliler Derneği, "Ek ödeme oranı en az yüzde 8-9 olsun" diyor. 5454 sayılı Kanunla emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylık miktarlarına göre her ay belli bir oranda aldıkları ödemeye, ek ödeme denmektedir.

ÇİFTE ARTIŞ

Hem ek ödeme tutarı hem de yüzde 5 sınırı her zam döneminde artıyor. Maaş arttıkça ek ödeme tutarı da yükseliyor. Ayrıca ek ödeme oranının yükseltilmesi de gündemde. Türkiye Emekliler Derneği, "Ek ödeme oranı en az yüzde 8-9 olsun" diyor. Bu talep hayata geçerse emeklilerin ek ödeme tutarlarında önemli artış yaşanacak. Emekliler maaşının yüzde 4'ü, 5'i yerine yüzde 8'i, 9'u oranında ek ödeme alabilecek. 5 bin 660 lira maaşı olan emekli ek ödemenin yükselmesi ile 226,43 lira yerine 509,47 lira alabilecek.

EK ÖDEMELİ GÜNCEL EMEKLİ MAAŞI LİSTESİ

EK ÖDEME NEDİR?

5454 sayılı Kanunla emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylık miktarlarına göre her ay belli bir oranda aldıkları ödemeye, ek ödeme denmektedir. 2006 yılına kadar vergi iadesi olarak yapılan ödeme şimdi ek ödeme olarak ödeniyor. Ek ödeme miktarları da her yıl Devlet memuru aylık katsayısında meydana gelen artış oranlarında artırılıyor.