15 Ağustos kredi faiz oranlarında son durum ne?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından konut ve ihtiyaç kredisinde faiz indirimine gidilmesiyle birlikte vatandaşlar güncel kredi faiz oranları hakkında araştırma yapıyor. Emlak piyasasındaki hareketliliğin ardından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi faiz oranları merak ediliyor. Peki, kredi faiz oranlarında son durum ne? Akbank, Halkbank, Ziraat, Vakıfbank konut kredisi oranları ne kadar oldu? İşte güncel kredi faiz oranları... Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2019, 11:10 Güncelleme 15 Ağustos 2019, 11:21
15 Ağustos kredi faiz oranlarında son durum ne?

İÇİNDEKİLER

Ağustos ayının ortalarında olduğumuz şu günlerde merakla araştırılan konular arasında kredi faiz oranlarında son durum yer alıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın peş peşe konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz indirimine gitmesiyle birlikte emlak piyasası da hareketlendi. Peki, kredi faiz oranlarında son durum ne? Akbank, Halkbank, Ziraat, Vakıfbank konut kredisi oranları ne kadar oldu? İşte kredi faiz oranları son durum... Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı ister. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir.

KREDİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM NE?

Ziraat Bankası kredi faiz oranlarında indirime gittiğini duyurdu. Ziraat Bankası 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredi faiz oranını 0.99 olarak belirledi.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları:

Kredi Tutarı Azami Vade Faiz Oranı

500.000'e kadar 180 ay Aylık 0,99

500.001 – 1.000.000 180 ay Aylık 1,19

1 milyon üzeri 180 ay Aylık 1,39

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Sarıpanjur konut kredisi: 0.99

İhtiyaç kredisi: 1.49

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.49

Taşıt kredisi: 1.79

Konut kredisi: 0.99

Kredi Faiz İndirimi Yapan Bankalar!

Yapı Kredi Bankası ihtiyaç kredisi 1.88 seviyesinden yüzde 1.78 seviyesine,

ICBC Bank ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1.71 seviyesinden yüzde 1.58 seviyesine,

ING Bank ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1.71 seviyesinden yüzde 1.59 seviyesine,

TEB ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1.69 seviyesinden yüzde 1.49 seviyesine

Akbank ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1.99 seviyesinden yüzde 1,87 seviyesine,

Ziraat Katılım Bankası ihtiyaç kredisi katılım payı yüzde 2,10 seviyesinden yüzde 1,59 seviyesine.

İş Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 2.20 seviyesinden yüzde 1.99 seviyesine,

Garanti Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 2,04 seviyesinden yüzde 1,94 seviyesine,

Alternatif Bank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı yüzde 1,89 seviyesinden yüzde 1.79 seviyesine,

Albaraka Türk İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 2.05 seviyesinden yüzde 1.75 seviyesine,

HSBC Bank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 1.99 seviyesinden yüzde 1.79 seviyesine

Odeabank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 2,44 seviyesinden yüzde 2,21 seviyesine,

Denizbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 2.40 seviyesinden yüzde 1.49 seviyesine,

Şekerbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı % 2,47 seviyesinden yüzde 2,29 seviyesine çekildi.

En Ucuz Konut Kredisi Veren Banka Hangisi?

Şu anda kredi masrafı ve kredi faiz oranı en düşük banka Ziraat Bankası olarak öne çıkarken yine de bankaların kredi paketlerinin yanında hayat sigortası ve BES gibi ek ürünleri satmak istemesi vatandaşı zora sokuyor.

Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı ister. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir.

Yeterli bulunmanız durumunda banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin verir. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabilmektedir.

Ardından banka satış sürecini başlatır ve tapu dairesinden randevu alınarak bankanın avukatı ile beraber konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilerek satış yapılır. Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu bitene kadar tapuya ipotek şerhi uygulanmaya devam eder.

Ev Kredisi Şartları Nelerdir?

Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.