Emekli ve memur maaşları bayram öncesi ödenecek mi?

Kurban Bayramı'na yaklaşık bir hafta kala memur maaşlarının ne zaman yatacağı merakla bekleniyor. 3 milyon memuru yakından ilgilendiren memur maaşları konusunda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki, memur maaşları bayram öncesi ödenecek mi? Maaşlar erken yatacak mı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2019, 10:38 Güncelleme 05 Ağustos 2019, 09:43
Emekli ve memur maaşları bayram öncesi ödenecek mi?

İÇİNDEKİLER

Memur maaşları ne zaman yatacak? Kurban Bayramı'na yaklaşık bir hafta kaldı. SGK SSK Bağkur memur maaşlarının bayramdan önce yatırılıp yatırılmayacağı merak konusu oldu. Milyonlarca memurun ve emeklinin merakla beklediği açıklama yapıldı mı?
Memur ve emekli maaşları erken yatacak mı?

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİNDE YATIRILACAK MI?

Şimdi gözler Ağustos ayında emekli maaşlarının yatırılacağı tarihe çevrildi. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiğinde haberimizin içinde yer alacak.

MEMUR MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENECEK Mİ?

Memur maaşları her ayın 15'inde hesaplarda oluyor. Ancak Kurban Bayramı 11-14 Ağustos arasında idrak edilecek. Bu nedenle memurlar Kurban Bayramı öncesi maaşların yatırılıp yatırılmayacağını sorgulatıyor. Maaşların 8-9 Ağustos tarihlerinde hesaplarda olması bekleniyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kurban Bayramı ikramiyeleri 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplarda olacak

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİ AYLIĞI ÖDEME GÜNLERİ

Üç ayda bir olarak alınan Emekli Sandığı maaşlarının ödeme günü aşağıdaki gibidir. Söz konusu günler; cumartesiye denk geldiğinde ödeme cuma, pazar gününe rastladığında pazartesi günü yapılır.