Kamu işçilerinin ek ödeme tarihleri belli oldu

Kamu işçileri için müjdeli haber geldi. Bu bağlamda devlet ve bağlı müesseselerinde çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin birinci yarısı 9 Ağustos’ta, diğer yarısı da 13 Aralık’ta yapılacak. Kamu işçilerine bu yıl ek ödemenin ilk yarısı 9 Ağustos Cuma günü verilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılmasına ilişkin 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere ek ödemenin tarihleri belli oldu.

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2019, 11:52 Güncelleme 11 Eylül 2019, 12:17
Kamu işçilerinin ek ödeme tarihleri belli oldu

İÇİNDEKİLER

Kadroya geçen işçiler ile kamu işçilerine her sene 52 günlük ilave tediye ödemesi yapılıyor. İkramiye olarak nitelendirilen bu ödemeler 13'er günlük ödemeler şeklinde senede 4 kere gerçekleştiriliyor. Bu ödemelerin ilk iki tanesi senenin ilk yarısında gerçekleştirildi. Kalan iki tanesi ise senenin ikinci bölümünde gerçekleştirilecek.

Kamu işçilerinin ek ödeme tarihleri belli oldu

Devlet ve bağlı müesseselerinde çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin birinci yarısı 9 Ağustos'ta, diğer yarısı da 13 Aralık'ta yapılacak
Kamu işçilerine bu yıl ek ödemenin ilk yarısı 9 Ağustos Cuma günü verilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılmasına ilişkin 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere ek ödemenin tarihleri belli oldu.

9 AĞUSTOS VE 13 ARALIK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla, kamu işçilerine bu yıl verilecek ilave tediyenin birinci yarısı 9 Ağustos'ta, ikinci yarısı ise 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Bayram Yardımı Ne Zaman Ödenecek?

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/D statüsünde çalışan işçilerin sosyal ve mali hakları gereği alacakları bayram yardımının 11 Ağustos'ta olan Kurban Bayramı öncesi ödenmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda kamuda çalışmakta olan tüm belediye şirketleri çalışanları ve 4/D'li işçilere bu tutarın ödenmesi kararlaştırılmakla birlikte ödemeler 4 Ağustos tarihinde işçilerin hesaplarına yatırılacak. Özellikle belediye çalışanlarına da bu bayramda ödenecek olan bu tutar birçok işçiyi sevindirse de işçilerin cebine yansıyan miktar başka olacak.
Yardım Tutarı Ne Kadar?

Bayram yardımı kapsamında işçilere ödenecek olan tutar 75 ₺ olup oldukça az olan bu tatarın hepsi işçinin cebine girmeyecek. Bu kapsamda tutardan damga vergisi ve gelir vergisi çıkarıldığında kalan tutar 53 ile 54 ₺ civarındabir tutar olarak kalmaktadır. Kesintilerin ardından net olarak 54 ₺ alacak olan işçiler için ödemeler ise 4 Ağustos'ta yapılacak.

İlave tediyeler bayramdan önce verilecek mi?

Kadroya geçen işçiler ile kamu işçilerine her sene 52 günlük ilave tediye ödemesi yapılıyor. İkramiye olarak nitelendirilen bu ödemeler 13'er günlük ödemeler şeklinde senede 4 kere gerçekleştiriliyor. Bu ödemelerin ilk iki tanesi senenin ilk yarısında gerçekleştirildi. Kalan iki tanesi ise senenin ikinci bölümünde gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz sene ilk ilave tediye ödemeleri 17 Ağustos 2018 tarihinde yapılmıştı. Bu sene Kurban Bayramı 11 Ağustos tarihinde başlayacak. İlave tediye ödemelerinin de Kurban Bayramı öncesinde yapılması talep ediliyor. Ödemelerin ne zaman yapılacağı Resmi Gazete'de yayınlanacak olan karar sonrasında belli olacak.