Dolar son dakika... Dolar ne kadar oldu? Dolar son 4 ayın en düşük seviyesini gördü

Dolarda son durum... Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta yaptığı faiz indiriminden sonra aşağı doğru bir eğilim gösteren dolar gün içerisinde 5,54 seviyesine kadar düştü ve böylece son 4 ayın en düşük seviyesini gördü. Dolar şu sıralar ise 5,56 civarında işlem görüyor. Piyasalar yarınki enflasyon raporunu takip edecek. Burada Merkez Bankası'nın yeni başkanı Murat Uysal ilk kez kameraların karşısına geçerek mesajlarını verecek.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2019, 18:38 Güncelleme 30 Temmuz 2019, 18:50
Dolar son dakika... Dolar ne kadar oldu? Dolar son 4 ayın en düşük seviyesini gördü

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta yaptığı faiz indiriminden sonra aşağı doğru bir eğilim gösteren dolar gün içerisinde 5,54 seviyesine kadar düştü ve böylece son 4 ayın en düşük seviyesini gördü. Dolar şu sıralar ise 5,56 civarında işlem görüyor.

S-400'ler - F-35'ler ve Merkez Bankası'nın "faiz indirme" beklentisi üzerinden ülke ekonomisi üzerinde algı operasyonları yapmaya çalışan sözde ekonomistlerin operasyonları tutmadı. S-400'ler geldi, Merkez Bankası 4,25 baz puan indirim ile faizleri 19,75'e düşürdü. Merkez Bankası'nın bu kararının ardından dolar geçtiğimiz haftadan beri aşağı yönlü bir hareket sergiliyor.

SON 4 AYIN EN DÜŞÜĞÜ
Öyle ki sabah saatlerinde 5,58 ile son üç haftanın en düşük seviyesini gören dolar kuru düşüşünü sürdürmeye devam ediyor. Kur 5,54 seviyesine inerek son 4 ayın en düşük seviyesini gördü. 2 Nisan tarihinde 5,46 seviyesini gören dolar, bu tarihten sonra en düşük seviyesini 5,54 ile bugün görmüş oldu. Dolar şu sıralar 5,56'dan, euro ise 6,21'den işlem görüyor.

MERKEZ'İN KARARI SONRASI DÜŞÜŞE GEÇTİ
Dolar, Merkez Bankasının politika faizini yüzde 24'ten yüzde 19,75'e indirmesinin ardından beklentilerin aksine düşüşe geçmişti. Geçtiğimiz hafta başlayan düşüş, bu hafta da devam etti. Gün içerisinde 5,54 seviyesini gören kur böylece son 4 ayın en düşük seviyesini görmüş oldu.

KRİTİK GÜN YARIN
Piyasalar yarınki enflasyon raporunu takip edecek. Burada Merkez Bankası'nın yeni başkanı Murat Uysal ilk kez kameraların karşısına geçerek mesajlarını verecek. Yarın yine ABD Merkez Bankası'nın (Fed), faiz kararı piyasalar tarafından yakından izlenecek.

YALANCI ÇOBANLAR PİYASADA YOK!
Siyasi bakış açılarını analizlerine yansıtıp döviz kurları üzerinden felaket tellallığı yapan ekonomistler, yalancı çobana döndü. Hiçbir tahminleri tutmadı. Sadece felaket satarak vatandaşları korkutup dolarizasyonu artırmaya çalışan, objektif ekonomik analizle siyasi bakış açısını birbirine karıştıran bu kesim, kurlar düşmeye başlar başlamaz ise ortadan kayboldu.