Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? 2019 SGK SSK Bağkur Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme günü...

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödeme günü merak ediliyor. Yılda iki kere verilen bayram ikramiyesinin ilki Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırıldı. SGK SSK Bağkur emeklileri şimdi de ikinci ikramiyeyi almaya hazırlanıyorlar. Peki, emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? 2019 Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme günü belli oldu mu?

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2019, 11:05 Güncelleme 23 Temmuz 2019, 11:05
Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? 2019 SGK SSK Bağkur Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme günü...

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin ödeme gününü araştırmaya başladı. SGK tarafından yılda iki kere verilen 1000 TL tutarındaki ikramiyenin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. 2019'un ilk ikramiyesi 31 Mayıs'ta hesaplara yatırılmıştı. Peki, emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? 2019 Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme günü belli oldu mu? İşte konu ile ilgili detaylar...

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Emekliler bu yılda Kurban Bayramı öncesi bin lira bayram ikramiyesi alacak. Ramazan Bayramı'nda ikramiye alan emekliler, bu yılın ikinci bayram ikramiyesini de Kurban Bayramı öncesinde alacak. Yeni emeklilerde bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

Emekliler bayram ikramiyesini Ağustos ayında hesaplarında görebilecekler. Bayram 11 Ağustos'a denk geldiği için bayran ikramiyesinin 5-9 Ağustos tarihleri arasında yatırılması bekleniyor. Böylelikle emekliler yılın ikinci ikramiyesini almış olacaklar. Ödemelerin kesin tarihi SGK tarafından duyurulacak.

2019 KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

Kurban Bayramı, bu yıl Ağustos ayında idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın 1. günü 11 Ağustos Pazar gününe denk geliyor ve bayram 4 gün sürecek. Bayram takvimi şu şekilde;

Kurban Bayramı Arefe günü: 10 Ağustos Cumartesi

Kurban Bayramı 1. günü - 11 Ağustos Pazar günü

Kurban Bayramı 2. günü - 12 Ağustos Pazartesi günü

Kurban Bayramı 3. günü - 13 Ağustos Salı günü

Kurban Bayramı 4. günü - 14 Çarşamba günü

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİYOR?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
Şehit yakınları ve gaziler
Ölüm aylığı alanlar
Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
Geçici köy korucuları
Şeref aylığı alanlar
Şampiyon sporcular,
Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

12.5 MİLYON EMEKLİ VAR

Türkiye'de SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı sistemleri üzerinden milyonlarca emekli bulunuyor. Bu emeklilere ölüm aylığı alanlar da eklenince rakam 12.5 milyona çıkıyor. Kurban Bayramı'na kadar emekli olacaklar bu rakama dahil değil. Kurban Bayramı'na kadar emekli maaşı almayı hak edenler de ikramiye alacak.