Emeklilerin gözü Kurban Bayramı ikramiyesinde! Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Emekliler, Kurban Bayramı öncesi hesaplarına yatacak ikramiyelerini merakla bekliyor. Ramazan Bayramı'nda 1000 TL ikramiye alan emekliler, bu yılın ikinci bayram ikramiyesini de Kurban Bayramı öncesinde alacak. Bayram 11 Ağustos'a denk geldiği için bayram ikramiyesinin 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Peki yeni emekliler Kurban Bayramı ikramiyesi alabilecek mi? Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatırılacak? Kurban Bayramı ikramiyesinden kimler yararlanabilir? İşte merak edilen tüm detaylar...

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2019, 20:13 Güncelleme 18 Temmuz 2019, 20:13
Emeklilerin gözü Kurban Bayramı ikramiyesinde! Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

İÇİNDEKİLER


Milyonlarca emekli bu yılda Kurban Bayramı öncesi bin lira bayram ikramiye alacak. Ramazan Bayramı'nda 1000 TL ikramiye alan emekliler, bu yılın ikinci bayram ikramiyesini de Kurban Bayramı öncesinde alacak. Yeni emeklilerde Kurban Bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.



Emekliler bayram ikramiyesini Ağustos ayında hesaplarında görebilecekler. Bayram 11 Ağustos'a denk geldiği için bayram ikramiyesinin 5-9 Ağustos tarihleri arasında yatırılması bekleniyor. Böylelikle emekliler yılın ikinci ikramiyesini almış olacaklar. Ödemelerin kesin tarihi SGK tarafından duyurulacak.



BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri,

Şehit yakınları ve gaziler,

Ölüm aylığı alanlar,

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Geçici köy korucuları,

Şeref aylığı alanlar,

Şampiyon sporcular,

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.



2019 KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

Kurban Bayramı, bu yıl Ağustos ayında idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın 1. günü 11 Ağustos Pazar gününe denk geliyor ve bayram 4 gün sürecek. Bayram takvimi şu şekilde;

Kurban Bayramı Arefe günü: 10 Ağustos Cumartesi

Kurban Bayramı 1. günü - 11 Ağustos Pazar günü

Kurban Bayramı 2. günü - 12 Ağustos Pazartesi günü

Kurban Bayramı 3. günü - 13 Ağustos Salı günü

Kurban Bayramı 4. günü - 14 Çarşamba günü