TOKİ alt gelir grubu kurasız yeni ev projeleri açıklandı

TOKİ evleri 10 bin peşin 305 lira taksitle ev alma şartları! İşte 2019 TOKİ alt gelir grubu çekilişsiz kurasız yeni evler. TOKİ tarafından başlatılacak olan yeni bir kampanya ile 10 bin TL peşinatla vatandaşlar ev sahibi yapılacak.

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2019, 09:34 Güncelleme 29 Temmuz 2019, 12:47
TOKİ alt gelir grubu kurasız yeni ev projeleri açıklandı

İÇİNDEKİLER

TOKİ son dönemde alım gücü düşük vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ 50 bin konut projesinde çok iyi bir sınav verdi ve binlerce vatandaş artık ev sahibi oldu. TOKİ şimdi yeni projelerin startını verdi. Bu bağlamda yine alt gelir grubu ev sahibi yapılacak.

32 bin konutluk dönüşüm

TOKİ'nin sosyal konut dışında gündemindeki diğer önemli başlık da kentsel dönüşüm. Bugüne kadar dönüşüm kapsamında 146 bin konutun ihalesini yaptıklarını belirten Bulut, 80 binin üzerinde konutun da inşaatını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini ifade etti. Yerinde ve gönüllü dönüşüm yapacaklarına vurgu yapan TOKİ Başkanı Bulut, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı yeni "Kentsel Dönüşüm Stratejisi" kapsamında 2019 yılı için 106 projede 32 bin 673 konut yapacaklarını söyledi. İstanbul'da ise bu yıl dönüşüm kapsamında 14 bin 76 konut hayata geçireceklerini belirten Bulut, Esenler, Gaziosmanpaşa, Üsküdar, Kağıthane ilçelerine de öncelik vereceklerini kaydetti.

Parktaki banklar muaf olacak

Türkiye genelinde 65 millet bahçesi projesi olduğunu söyleyen Bulut, "Bunlardan 13'ünün inşaatı şu anda devam ediyor. Bir tanesi ihale değerlendirme aşamasında. 49 millet bahçesinin de projelendirmeleri tamamlanmak üzere. Bu yıl içerisinde 7 millet bahçesinin bitirilmesini hedefliyoruz. İstanbul'a öncelik verdik. Bizim gündemimizde 13 millet bahçesi projesi var. İstanbul'a 12 milyon metrekarelik bir yeşil alan kazandıracağız" dedi. Bulut, millet bahçelerinin AFAD ile yapılan işbirliğiyle olası afetler ardından toplanma alanı olarak kullanılacağını da söyledi. Düzenlenecek altyapı ile millet bahçeleri prefabrik alan kurulumu için hazır olacak. Ayrıca üzerinde çalışılan proje ile, parklardaki banklar mutfak gibi ekipmanlara dönüştürülebilecek.

İhale yerine ucuz konut

Bulut, TOKİ'nin bundan sonra sadece sosyal konut üreteceğini dile getirdi. Bulut, bir dönem gerçekleştikleri hasılat paylaşım modelli ihaleleri de artık yapmayacaklarını ifade etti. Bu yılın ilk 5 ayında tüm projeler için 5 milyarlık ödeme yaptıklarını dile getiren Bulut, "2019 için toplam bütçemiz ise 16 milyar lira. 250 sektöre hitap ediyoruz. Uygulamalarımız önümüzdeki inşaat sezonunda işsizliğe önemli kaldı sağlayacak. 100-120 bin civarında istihdam katkımız olacak" dedi.