Emekli ve memur zamlı maaşları ne zaman ödenecek?

20 gün sonra da bayram ikramiyeleri hesapta olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zam oranıyla hesaplanan yeni ödemelerini ay içerisinde maaş alma günlerinde ceplerine koyacaklar. Memur emeklileri ise bu hafta maaşını zamsız olarak alıyorlar. Zam farkını ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklayacağı tarihte hesabında görecek.

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2019, 11:51 Güncelleme 24 Temmuz 2019, 11:42
Emekli ve memur zamlı maaşları ne zaman ödenecek?

İÇİNDEKİLER

12.5 milyon emekli, dul ve yetim ile 3 milyona yakın memurun alacağı zam 3 Temmuz'da enflasyonla beraber belli olmuştu. Buna gore; SSK ve Bağkur emeklisine bu aydan itibaren yüzde 5.01 zam yansıtılacak. Zamlı maaşlar yarından itibaren emeklilik kartındaki tahsis numarasının son sayıına bakılırsa hesaplara yatmaya başlayacak. Ödemeler 28 Temmuz'a kadar sürecek. Emekli maaşı ödemesi tahsis numarası 5,7,9,1,3,8 olanların ne süre ödeme alacağını haberimizde belirttik. Bağ-Kur'dan emekli olanların emekli maaşları tahsis numaralarının son sayılarına göre ödemelerini alırlar. Emekli maaşı cumartesi gününe gelenlerin ödemeleri cuma günü, Pazar gününe gelenlerin ödemeleri ise pazartesi günkü gruba dahil edilerek verilmektedir.

MEMURA 14 GÜNLÜK FARK

Memur ve memur emeklisi temmuzda yüzde 5 zam alacaktı. Enflasyon farkıyla bu zam yüzde 6.01'e çıktı. Memurlar her ayın 15'inde maaşını çekiyor ve zamlı maaşlar dün hesaplara yattı. Memura ayrıca 1-14 Temmuz'u kapsayan fark da yatacak. Bunun da 4-5 günde yatması bekleniyor. Örneğin öğretmen dün 260 lira zamlı maaş aldıysa, 121 lira civarında ek bir fark daha alacak.

20 GÜN SONRA İKRAMİYE

Memur emeklisi ise her ayın 1-5'i arasında maaş alıyor. Temmuz zammı yetişmediğinden henüz hesaba geçmedi. Bu ayın sonuna kadar yatırılması bekleniyor. Emekliler zam ve farkın yanında ağustos ayı içerisinde bir de bayram ikramiyesi alacak. Yılın ilk ikramiyesi 31 Mayıs'ta hesaplara yatmıştı. Kurban Bayramı 11-14 Ağustos'ta. Arife günü 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor. İkramiyenin de bu tarihten önce, 5-9 Ağustos'ta ödenmesi muhtemel.