İŞKUR Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlıyor? SÇP yedek listesi ne zaman açıklanır?

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvuruları 25-28 Haziran tarihleri arasında alınmıştı. Kura sonuçları ise İŞKUR'un resmi sitesinden 4 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Öğrenciler bu nedenle şimdi İŞKUR Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlıyor sorusuna yanıt arıyor. Peki, İŞKUR SÇP yedek listesi ne zaman açıklanır?

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2019, 18:49 Güncelleme 12 Temmuz 2019, 19:18
İŞKUR Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlıyor? SÇP yedek listesi ne zaman açıklanır?

İÇİNDEKİLER

Yakın bir zamanda İŞKUR Sosyal Çalışma Programı kura çekilişleri tamamlanmıştı. Tatili faydalı bir şekilde değerlendirmek isteyen öğrenciler İŞKUR Sosyal Çalışma Programı ile birlikte üniversite öğrencileri tatilde hem sosyalleşebilecek hem de para kazanabilecek. Peki, İŞKUR Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlayacak? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Toplumsal fayda sağlamak amacıyla kamu kurumlarıyla işbirliği halinde düzenlenen Sosyal Çalışma Programı'na katılmaya hak kazanan öğrenciler kura ile seçildi. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, asil katılımcı kontenjan sayısı kadar yedek katılımcı olacak.

Bakan Selçuk, Temmuz, Sosyal Çalışma Programlarının Ağustos ve Eylül aylarında 3 aylık süreceğini belirtti. Program sürecinde öğrencilerin kendilerine de vakit ayırabilmeleri açısından öğrenciler haftada 3 gün çalışacaklar.

İŞKUR SÇP YEDEKLER NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İŞKUR tarafından yedeklerle ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Programlar kapsamında yedekler de sıralanacaktır. Yedekler sistem üzerinden sıranın kaçıncı yedekte olduğunu takip edebilecekler ve sıra kendilerine geldiğinde 1 iş günü içerisinde programa katılmaları beklenecektir. Gelmemeleri halinde sıra bir sonraki yedeğe geçecektir."

GÜNLÜK VE HAFTALIK SOSYAL ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADAR?

Günlük sosyal çalışma süresi 8 saattir. Bu sürenin 7,5 saati çalışma yarım saati dinlenme süresidir. Haftalık çalışma süresi 3 gündür.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMININ SÜRESİ NE KADAR?

Bir yaz döneminde Sosyal Çalışma Programının azami süresi 3 aydır. Bir katılımcı haftada 3 gün bu programa katılım sağlayabileceğinden bir yaz döneminde katılım sağlanabilecek toplam süre 42 gündür. 2019 yılı yaz dönemi için bu süre 39 gündür.

NE KADAR ÜCRET VERİLECEK?

Öğrenciler, programa katılım sağladıkları her gün için 67,36 TL ödeme almaya hak kazanır. Ayrıca yine bu günler için emekliliğe etki eden sigortaları dâhil tüm sigorta primleri yatırılır. Örneğin; 8 Temmuz tarihinde başlayan programa Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinde katılım sağlayan kişi Temmuz ayı için 12 gün üzerinden 808 TL net ödeme alır.

KATILIMCILARA ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILIR?

Yüklenici kurum, hak edişlere ilişkin belgeleri (devam takip çizelgeleri, SGK giriş bildirimleri vs) ve maaş bordrosunu katılım sağlanan ayı izleyen ayın yedinci gününe kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne teslim eder. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü belgelerin tesliminden itibaren yedi gün içerisinde incelemeleri tamamlayarak oluşan giderleri yüklenicinin hesabına aktarır. Bu işlemin akabinde yüklenici kurum katılımcılara ödemeyi gerçekleştirir.