Memur ikramiye zam artış oranları ne kadar oldu? 3600 ek gösterge...

Zam ve enflasyon farkıyla birlikte temmuz itibarıyla emekli olmayı planlayan memurların alacağı ikramiyede artış olacak. Bu arada 5 milyon memur ve emekli için toplu sözleşme 1 Ağustos’ta başlıyor. Memur-Sen Başkanı Yalçın, ‘Bizim sunacağımız teklif bir iyileştirme paketi niteliğinde olacak’ dedi. 3600 ek gösterge için son durum ise oldukça merak ediliyor.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2019, 14:51 Güncelleme 21 Temmuz 2019, 13:11
Memur ikramiye zam artış oranları ne kadar oldu? 3600 ek gösterge...

İÇİNDEKİLER

Memur maaşlarına ocak ayında yapılacak yüzde 10.7 oranındaki artış, memur emeklilerine de yansıtılacak. Emekli memur aylıkları ocak ayında yüzde 10.7 oranında artacak. Temmuz ayında ise toplu iş sözleşmesi uyarınca yüzde 5 artışa ilave olarak, ocak-haziran döneminde enflasyonun yüzde 4'ü aşması halinde aradaki fark yansıtılacak.

Memura iyileştirme paketi

5 milyon memur ve emekli için toplu sözleşme 1 Ağustos'ta başlıyor. Memur-Sen Başkanı Yalçın, 'Bizim sunacağımız teklif bir iyileştirme paketi niteliğinde olacak' dedi.

3 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisinin gözü 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, görüşmelerin aileleriyle 20 milyon kişiyi yakından ilgilendirdiğini belirterek, "Pazarlık masasına taşıyacağımız mali ve sosyal talepleri belirlemek için konfederasyon bünyesinde istişare süreçlerini başlattık.

24 Temmuz'da son şeklini vermiş olacağız. Bizim bu teklifimiz kamu görevlileri için iyileştirme paketi niteliğinde olacak. Teklif içerisinde genel teklifler, hem sosyal hem de mali hakları kapsayacak" dedi. Yalçın, hükümetin kamu işçisine 2019 için yüzde 5+4 zam teklif ettiğini anımsatarak, "Kamu işçisine enflasyon rakamlarının bile altında yapılan teklifi biz asla kabul edemeyiz. İyileştirmeye yönelik bir zam, gerçekleşen enflasyon rakamlarının üzerinde olan zamdır. O yüzden refah payını son derece önemsiyoruz. Zam artı enflasyondan ziyade, enflasyon artı zam burada önemlidir" diye konuştu. Yalçın, toplu sözleşme masasında 3600 ek gösterge taleplerini de bir kez daha dile getireceklerini kaydetti.

İŞTE KALEM KALEM YENİ MAAŞLAR

MEMUR EMEKLİSİ ÇİFT MAAŞ ALIR MI?

İkinci maaş konusunda SSK ve Bağkurlular şanslı gibi gözüküyor. Ancak yasal olarak birçok kişiye, dul ve yetime sağlanan bu haktan memur emeklileri mahrum. Kendilerini üvey evlat gibi hissettiklerini belirten memur emeklileri devlet büyüklerinden bu konuda bir çalışma yapılmasını talep ediyor.

ALTI AYLIK ENFLASYON SSK

ve Bağkur emeklileri ise memurlar gibi yılda iki zam alıyor. Ancak toplu sözleşme SSK ve Bağkur emeklisini kapsamıyor. Son yapılan toplu sözleşmeye göre; memur ve emeklisine ocak ayında yüzde 4 zam yapıldı. Temmuz ayı itibarıyla da yüzde 5 zam yapılacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün açıkladığı verilere göre ilk 6 ayda yüzde 5.01 olarak gerçekleşti.