Ev almak isteyenlere büyük müjde! İşte kredi faiz oranları

27 Haziran konut kredisi başvuru belgeleri ve faiz oranları! Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank konut kredisi başvuru şartları! Ziraat Bankası: "Kredi faiz oranı müşteriler tarafından kredi kullandırım aşamasında seçilecek periyotlarda (6 veya 12 aylık), enflasyon oranına göre dönemsel olarak güncellenecek.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2019, 09:06 Güncelleme 03 Temmuz 2019, 15:59
Ev almak isteyenlere büyük müjde! İşte kredi faiz oranları

İÇİNDEKİLER

Kirada oturan ve ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı sevindiren haber geçtiğimiz haftalarda gelmişti. Konut almak isteyen ancak yüksek faizler nedeniyle bunu erteleyenlerin maliyetlerini düşürecek bu krediyi veren bankalar Ziraat Bankası VakıfBank ile Halkbank oldu.
Bankalar, taşıt finansmanlarında 4 yıla varan vade olanağıyla kredi kullandırırken, konut kredileri için vade sayısı 10 yıldır.

İKİ FARKLI SEÇENEK

VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre; ev sahibi olmak isteyenler, ürün kapsamında iki farklı faiz uygulamasından yararlanabiliyor. Kredi paketinin ilk alternatifinde, önce sabit sonrasında değişken faiz oranı uygulanırken; ikinci alternatifinde ise Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) değişim oranına bankanın sözleşmede belirlenen marj oranını eklemesiyle belirlenecek olan 'değişken faiz oranıyla' kredi kullanılabilecek.

EK ÖDEME TAZMİNAT YOK!

● Müşteriler geri güncel oranlardan sabit faizli konut kredisine dönüş yapılabilecek.

● Üründeki kredilerin faiz oranları, vadesi boyunca piyasa oranlarına göre yapılandırma yapılmaksızın 3, 6 ya da 12 ayda bir güncellenecek.

● Faizde tüketiciyi koruyan tavan olacak.

● Faiz enflasyona göre otomatik güncelleneceği için ek maliyet olmayacak.

● Erken ödeme yapılması durumunda ise ödenen tutar için 'erken ödeme tazminatı' alınmayacak.

ENFLASYON DÜŞERKEN PLANI ERTELEMEYİN

Halkbank da Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ile 120 aya kadar vade seçeneği sunuyor. Bu kredi sayesinde enflasyon geriledikçe taksit tutarları da düşecek. Halkbank'ın kredisinde faiz oranları, müşteri tercihine göre her 6 ya da 12 ayda bir otomatik güncellenecek. Güncelleme döneminde, bulunulan aydan bir önceki ayda TÜFE'deki yıllık yüzde değişim oranına banka tarafından sözleşmede belirlenen marj oranı eklenecek ve böylece geçerli faiz oranı oluşturulacak.

TALEBİ ÖNE ÇEKECEK

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Müşterilerimizin uygun koşullarıyla konut taleplerini öne çekmesini amaçladığımız Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ürünümüzle müşterilerimize ve ekonomimize destek olmaya devam etmekteyiz. Elbirliği yaptığımız ölçüde ekonomimiz daha da iyiye gidecek, doğru yatırımları doğru zamanda yapanlar ekonomimiz güçlendikçe daha fazla kazanacaktır" dedi.