12.3 milyon emeklinin temmuz zammının belli olmasına 10 gün kaldı

Emeklilerin Temmuz zammı için geri sayım başladı. 10 gün sonra tüm emekliler zam oranlarını öğrenecek. 3 Temmuz'daki enflasyon verileri gelirlerde yaşanacak artışı ortaya koyacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa aşan kısmı kadar fark yansıtılacak.

Giriş Tarihi 24 Haziran 2019, 09:00 Güncelleme 30 Haziran 2019, 10:19
12.3 milyon emeklinin temmuz zammının belli olmasına 10 gün kaldı

İÇİNDEKİLER

Miyonlarca SGK ve Bağkur emeklisinin beklediği Temmuz zammına artık sayılı günler kaldı. Ayrıca memur emeklilerine de zam yapılacak. Tahminler ise emeklinin yüzünü güldüren cinsten. Yapılan analizlere göre en az yüzde 5.94 oranında zam alacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları ne kadar olacak? 3 Temmuz'daki enflasyon verileri gelirlerde yaşanacak artışı ortaya koyacak.

Merkez Bankası'nın son açıkladığı beklenti anketine göre ise zam oranı yüzde 5.94'ü bulacak. Buna göre gelirlerde 66,85 ile 333,02 lira arasında artış yaşanacak. Memur emeklilerine ise 5 aylık enflasyona göre yüzde 5'lik artışa ilaveten yüzde 0.99 fark oluştu.

Zamlarla birlikte ek ödeme de artırılıyor.

Milyonlarca emekli gözünü Temmuz zammına çevirdi. Temmuz ayında tüm emeklilerin hem maaşları hem de ek ödemeleri artacak. Yüzde 5 ek ödemeden yararlanmak için maaş sınırı da bin 319 liraya çıkacak. Peki emekli maaşına yapılacak Temmuz zammı ile birlikte SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin güncel emekli maaşı ne kadar olacak? Yeni ek ödeme tutarları ile birlikte maaşlarda ne kadar artış görülecek? İşte milyonlarca emeklinin merakla beklediği o detaylar...

ENFLASYON ARTIŞI

Memur ve memur emeklilerinin dışında SSK ve Bağ-Kur emeklileri de temmuzda zamlı maaş alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarını 6 aylık enflasyon belirleyecek. Emeklilerin ayrıca maaşlarının yüzde 4-5'i oranındaki ek ödemelerinin tutarları da temmuzda yükselecek.