İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvurusu ne zaman? Sosyal çalışma başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR sosyal çalışma programı hakkında öğrencilerin araştırmaları sürüyor. İŞKUR sosyal çalışma programı ile birlikte, yaz aylarında iş sahibi olmak isteyen öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak. Peki, İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvurusu ne zaman? İŞKUR sosyal çalışma programına başvuru nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 18 Haziran 2019, 18:39 Güncelleme 23 Haziran 2019, 20:40
İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvurusu ne zaman? Sosyal çalışma başvurusu nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Binlerce öğrenci, üniversite öğrencilerine yönelik yaz işi sağlanmasını hedefleyen sosyal çalışma programı hakkında bilgi edinmek istiyor. İŞKUR'un bu programı sayesinde üniversite öğrencileri yaz aylarında hem sosyalleşebilecek hem de para kazanabilecek. Peki, İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvurusu ne zaman? İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvurusu nasıl yapılır? İşte İŞKUR sosyal çalışma programına ilişkin detaylar...

İŞKUR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YAZ İŞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Başvurular 25-28 Haziran tarihleri arasında elektronik ortamda yapılabilecek. Burada dikkat edilmesi gereken husus, kayıtların yapılması. Ardından başvurdukları ilde kendilerine uygun 3 programı seçip başvurabilirler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvurular İŞKUR internet sayfası üzerinden alınacak olup her bir öğrenci il sınırı olmaksızın en fazla 3 programa başvurabilecektir. Öğrencilerin program kapsamında destek verilecek işleri başvuru sayfasından inceleyerek eğitimlerine en uygun programları seçmesi önem arz etmektedir.

Katılımcılar başvuru tercih sıralarına bakılmaksızın belirleneceğinden sadece katılım sağlanabilecek programlara başvurulması, gereksiz başvurulardan kaçınılması gerekmektedir.

NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

Programlar kapsamında ödemeler aylık olarak, katılım sağlanan günler için asgari ücret düzeyinden yapılacaktır. Bu tutar 2019 yılı için günlük 67 lira 36 kuruştur. Program süresince KYK burs ve kredilerinde kesinti olmayacaktır. Ayrıca katılımcıların emekliliklerine etki edecek sosyal güvenceleri de sağlanacaktır.

ÖĞRENCİLER HAFTADA KAÇ GÜN ÇALIŞACAK?

Tatilde öğrencilerin kendilerine zaman ayırabilmeleri için programlar haftada 3 gün ile sınırlı tutulmuştur. Çalışma süresi günlük 7,5 saat olarak uygulanacaktır.

Programlardan yaz döneminde en fazla 42 gün, öğrencilik süresince toplamda 90 gün yararlanılabilecektir. Ayrıca programın düzenlendiği kurumdan onay almak kaydıyla 5 gün ücretsiz izin hakkı bulunmaktadır.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI HANGİ AYLARDA DÜZENLENİR?

2019 yılında birçok üniversitenin akademik takviminin Haziran'ın son haftasını bulması ve resmi tatil dolayısıyla programlar Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında düzenlenecek.