6 aylık enflasyon zammı sonrası emekli maaşları ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerini aldıktan sonra şimdi de Temmuz ayında açıklanacak olan 6 aylık enflasyon zammı ile birlikte yeni zamlı maaşlarını alacaklar. Emekli maaşlarında 6 aylık enflasyon zammı sonrası ne kadar bir artış olacağı ise merak konusu. İşte emeklilerin alacağı zamlı maaşlar...

Giriş Tarihi 19 Haziran 2019, 09:03 Güncelleme 28 Haziran 2019, 15:19
6 aylık enflasyon zammı sonrası emekli maaşları ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca Bağkur SGK ve SSK emeklisinin gözleri Temmuz ayına yani bir sonra ki aya çevrilmiş durumda. Ramazan bayramı öncesinde ikramiyelerini alan emekliler şimdi Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammını bekliyor. Temmuz ayı zam oranı daha belli değil ancak ipuçları var. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak.

HANGİ EMEKLİ NE KADAR ALACAK?

Merkez Bankasının son yaptığı beklenti anketine göre ise ilk 6 aylık enflasyon, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 5,94 olacak. Takvim.com.tr ekibinin hazırladığı habere göre hem şu ana kadar gerçekleşen orana hem de ekonomistlerin tahminine göre yeni maaşlar hesaplandı.

Örneğin; net maaşı 2 bin lira olan emeklinin geliri yüzde 4,99'luk artışa göre 2 bin 99 lira 80 kuruşa, yüzde 5,94 zamma göre 2 bin 118 lira 80 kuruşa çıkacak. 3 bin lira olan maaş ise yüzde 4,99 artışla 3 bin 149 lira 70 kuruşa, yüzde 5,94 zamla 3 bin 178 lira 20 kuruşa ulaşacak. Kesin oran 3 Temmuz'da öğrenilecek.

EMEKLİYE 10 MAAŞ KREDİ VERİLECEK

Bu uygulamanın tüm emeklilere yaygınlaştırılması da gündemde. Emekliler, bu imkanı dört gözle bekliyor. Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK'ya başvuru yaparak maaşının 3 katına kadar avans isteyebilecek. Örneğin; maaşı 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Bu para daha sonra maaştan taksitle kesilecek. Avanstan faiz alınmayacak.