15 Haziran: Döviz kuru ne oldu? Dolar yükseldi mi?

Dolar ve döviz kurları ülkemizde en önemli yatırım araçları arasında gelmektedir. Bu bağlamda dolar ve döviz kurları önemli bir şekilde takip edilmektedir. Jeopolitik gelişmeler ve Umman Körfezi'nde petrol tankerlerindeki patlamaların petrol fiyatlarını yükseltmesiyle Türk lirası varlıklarda baskı oluşturmasının etkisiyle 5,90'ın üzerini gören dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,04 artışla 5,86'dan tamamladı.

Giriş Tarihi 15 Haziran 2019, 09:34 Güncelleme 21 Haziran 2019, 09:40
15 Haziran: Döviz kuru ne oldu? Dolar yükseldi mi?

İÇİNDEKİLER

15 Haziran güncel Dolar/TL döviz kurları son dakika Dolar Euro Sterlin kuru kaç para oldu? Dolar yükseldi mi? Dolar/TL, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 5,91 seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda euro ise 6,67'den alıcı buluyor. Piyasalar bayram tatilinden dolayı Türkiye'de kapalı olurken Türk Lirası uluslararası piyasalarda işlem görmeye devam ediyor. Teknik açıdan dolar/TL'de 5,8950'nin direnç konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 5,80'in altında kapanışların olması durumunda düşüşün ivme kazanacağını söyledi.

'DOLARDA 5,8950 SEVİYESİ DİRENÇ KONUMUNDA'

Analistler, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklenti anketi, yurt dışında ise ABD'de sanayi üretimi başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan dolar/TL'de 5,8950'nin direnç konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 5,80'in altında kapanışların olması durumunda düşüşün ivme kazanacağını söyledi.