TOKİ Ankara Yenimahalle Yakacık kura çekiliş sonuçları belli oldu mu?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye'nin 67 ilinde 140 projeyle hayata geçirilen 50 bin yeni sosyal konut kura çekilişleri vatandaşlar tarafından bekleniyor. Şimdi Ankara'da başvuruda bulunan vatandaşlar "TOKİ Ankara Yenimahalle Yakacık kura sonuçları belli oldu mu?" sorusuna yanıt arıyor.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2019, 18:26 Güncelleme 11 Haziran 2019, 22:56
TOKİ Ankara Yenimahalle Yakacık kura çekiliş sonuçları belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye'nin 67 ilinde 140 projeyle hayata geçirilen 50 bin yeni sosyal konutun kura çekilişleri yapılmaya devam ediyor. Başvuruda bulunan vatandaşlar ise "TOKİ Ankara Yenimahalle Yakacık kura çekiliş sonuçları belli oldu mu?" sorusuna yanıt arıyor. İşte merakla araştırılan o soruların yanıtı...

TOKİ ANKARA YENİMAHALLE YAKACIK KURA SONUÇLARI BELLİ OLDU MU?

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre; Ankara Yenimahalle Yakacık Mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamında üretilecek 451 konut için 11 Mart-19 Nisan 2019 tarihleri arasında alınan talep başvuruları için kura listeleri hazırlanmıştır; kura çekilişi 11 Haziran 2019 tarihinde Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Sincan Kapalı Spor Salonu'nda saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞ SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kurada asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 iş günü sonrasında Türkiye Halk Bankası A.Ş. yetkili Şubeleri'nden geri alabilecek.

TOKİ ANKARA YENİMAHALLE KONUT FİYATLARI

TOKİ Ankara Yenimahalle projesinde yer alan 2+1 dairelerin fiyatları 142 bin 500 TL'den 3+1 dairelerin fiyatları 209 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Projede 475 TL'den başlayan taksitlerle ödemeler yapılabiliyor.

KURA ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILACAK?

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %25'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.
4) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.