İmar barışı başvuruları ne zaman sona eriyor? İmar barışı başvurusu nasıl yapılır?

İmar Barışı için son başvuru tarihi yaklaşmaya başladı. İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşlar şu sıralar "İmar barışı başvuruları ne zaman sona eriyor?" sorusuna yanıt arıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İmar Barışı için başvuru süresi yeniden uzatılmayacak. İşte imar barışı başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtı...

Giriş Tarihi 11 Haziran 2019, 23:33 Güncelleme 11 Haziran 2019, 23:34
İmar barışı başvuruları ne zaman sona eriyor? İmar barışı başvurusu nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

İmar barışının son günü için geri sayım başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Barışı için son başvuru tarihini bir süre önce uzatmıştı. İmar barışından yararlanmak isteyen vatandaşlar "İmar barışı başvuruları ne zaman sona eriyor?" sorusuna yanıt arıyor.

İMAR BARIŞI BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İmar Barışı için başvuru süresi yeniden uzatılmayacak. İmar Barışı uygulamasından yararlanmak isteyenlerin 15 Haziran'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Yapı kayıt bedelleri ise 30 Haziran'a kadar yatırılabilecek.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "15 Haziranda imar barışı başvuru sürecimiz tamamlanıyor. Ödemelerimizde 30 Haziran sürecinde tamamlanmış olacak" şeklinde konuştu.

İMAR BARIŞI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İmar Barışı müracaatları, e-devlet sistemi üzerinden veya bakanlığın yetkilendireceği kuruluşlar üzerinden gerçekleşecek. Başvuruları vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden takip edilecek. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri de hem başvuru kabul ediyor hem de destek ve yardımda bulunuyor.

İMAR BARIŞI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

- E-devlet şifresi

- Geçerli bir cep telefonu numarası

- Geçerli bir e-posta adresi

- Beyan edilecek yapının adresi

- Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri

- Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)

- Yapıdaki konut ve işyeri sayısı

- Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir.)

- Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)

- Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)

- İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi

- Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğrafların dosya formatı .jpg, .jpeg veya .png olmalıdır.)

İMAR BARIŞI NEDİR?

2018 yılında getirilecek olan imar Barışı 2017 yılı öncesinde iskansız yapılan yapılarda yaşayan veya bu yapıların sahibi olan vatandaşların işine yarar. Çünkü iskanı olmayan apartman ve evlere elektirik,su ve doğalgaz bağlanırken büyük sorunlar yaşanıyor. İmar barışından sonra belirli miktar harç yatıran vatandaşlar iskanlarını alabilecekler ve iskanlarını aldıktan sonra elktirk, doğalgaz, su gibi alt yapı hizmetlerini talep ederken sorun yaşamayacaklar.