3600 ek göstergede son durum nedir, Meclis'e gelecek mi? 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak?

3600 ek göstergedeki son durum yüz binlerce polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisi tarafından merakla bekleniyor. Memurlar, 3600 kapsamının genişletilmesi ve herkesin yararlanacağı bir çalışma yapılması için bekliyor. Gözler şimdi yapılacak düzenleme için Meclis'e çevrildi. Peki, 3600 ek göstergede Meclis'e gelecek mi? 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak?

Giriş Tarihi 11 Haziran 2019, 18:48 Güncelleme 11 Haziran 2019, 18:48
3600 ek göstergede son durum nedir, Meclis’e gelecek mi? 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak?

İÇİNDEKİLER

Yüz binlerce memur 3600 ek göstergedeki gelişmeleri büyük bir merakla takip ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, din görevlileri, polis, öğretmen ve hemşire mesleğindeki vatandaşlara 3600 ek gösterge müjdesi vermişti. Bu kapsamda çalışmaların sürdüğü biliniyor. Meclis'in açılmasıyla birlikte şimdi gözler yapılacak çalışmalara çevrildi. İşte 3600 ek gösterge son durum...

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN YASALAŞACAK?

3600 ek göstergenin ne zaman yasalaşacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar konu Meclis'te görüşüldükten sonra belli olacak.

Meclis takvimine göre, kısa sürede gündeme gelmesi öngörülen yeni düzenlemeye ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor.

SON DURUM NE?

Kamu personelinin 3600 ek gösterge beklentisiyle ilgili taslak çalışmaların yakında dönemde Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. AK Parti olarak vatandaşların ihtiyaçlarını ve beklentilerini bildiklerini aktaran AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ise 3600 ek gösterge çalışmalarının da en kısa sürede yasal olarak hayata geçeceğini dile getirdi.

KİMLERİ KAPSIYOR?

Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor.

Düzenlemeden halihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da yararlandırılması öngörülüyor.

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.