Taşeronda o işçilere iyi haber geldi

Yıllardır süren sancılı süreç sonunda kadro talepleri gerçekleşen taşeron işçiler sonunda kadroya alınarak 4/D statüsüne kavuşan taşeron işçiler kavuştukları bu yeni statüde eski düzenden farklı olarak kazanımlar elde etmektedir.

Giriş Tarihi 08 Haziran 2019, 09:19 Güncelleme 14 Haziran 2019, 09:38
Taşeronda o işçilere iyi haber geldi

İÇİNDEKİLER

KHK ile kadroya geçen taşeron işçilere (4/D) asgari ücret enflasyon farkı ile tediye ödemesi yapılacak. İlk ödemesinin 31 Ocak'ta yapıldığı tediyelerin ikinci ödemesinin tarihi de belli oldu. Taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarıyla ilgili tartışmalara bakanlık son noktayı koydu.

Bilindiği üzere kamu işçileri , her yıl ilave tediye adı altında ikramiye almaktadır. Yıllık toplamda 52 günlük tediye ödemesi alan işçiler , bunu yıl içinde 4 taksit şeklinde alıyor. Ancak bu ilave tediye ödemelerinden belediye şirketleri bünyesine çalışan kadrolu kamu işçileri faydalanamıyor. Daha önce bizim de dile getirdiğimiz , işçilerin de her platformda söylediği tediye konusunda bir düzenleme yapılmadı ve işçiler 2019 yılında da ilave tediye ödemesi alamadı.

Keçiören 'de ise ilave tediye ödemesi alamayan belediye işçilerine 500 TL 'lik ikramiye ödemesi yapıldı. Edinilen son dakika bilgilerine göre , sendika ve işçiler tarafından defaatle dile getirilmesi sonrası belediye , ikramiye seslerine duyarsız kalmadı ve 500 TL 'lik bayram ikramiyesi ödemesi yaptı. Kendi inisiyatifi ile belediye bünyesinde çalışan memur, sözleşmeli personel ve kamu işçilerine 500 TL 'lik bayram ikramiyesi ödemesi yaptı.

DARISI DİĞER İŞÇİLERİN BAŞINA

Belediyenin yaptığı bu ikramiye ödemesinin diğer belediyelere ve kurumlara örnek olması gerekmektedir. İlave tediye ödemesi alamayan kamu işçilerine bu şekilde ödeme yapılarak , ekonomik olarak zor geçen bu günlerde işçilere destek olunması güzel olacaktır.

KADROYA GEÇEN İŞÇİLERE ZAM YAPILACAK MI?

Belediye çalışanı 1311 işçi gerçekleştirilen yeni sözleşmeyle beraber yüzde 37 oranında zam aldı ve sosyal haklar ile yardımlardan faydalandı.

Diğer yandan Çorum Belediye Başkanı Gül kent içerisinde düzenlenen törende yaptığı açıklamada ise en düşük işçi yevmiyesinin 88 Türk Lirasından 99 Türk Lirasına çıkarıldığını ve zam görüşmelerinin hem belediye ve hem de işçilerin taleplerine göre hesaplanarak gerçekleştirildiğini ifade etti.