Dolar son dakika! 6 Haziran euro ve dolar ne kadar, kaç TL oldu?

Dolar kurundaki son durum vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Fed Başkanı Powell’ın faiz konusundaki açıklamaları sonrası dolar nisan ayı seviyelerine gerileyerek dün gün içinde 5.66 seviyesini de gördü. Peki, bugün dolar ve euro ne kadar oldu? İşte dolar ve euro kaç TL sorusunun yanıtı...

Giriş Tarihi 06 Haziran 2019, 13:06 Güncelleme 06 Haziran 2019, 13:40
Dolar son dakika! 6 Haziran euro ve dolar ne kadar, kaç TL oldu?

İÇİNDEKİLER

Piyasalardaki son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimini fiyatlıyor. Faiz indirimi beklentisi doları da TL karşısında iki ayın en düşük seviyesine çekti. Mayıs sonundan bu yana 6 lira seviyesinden kademeli olarak 5.75 altına kadar inen dolar/ TL, dün 5.66'yı da gördü. Peki, bugün euro ve dolar ne kadar, kaç TL oldu? İşte 6 Haziran güncel döviz kurları...

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Saat 13.00 itibarıyla döviz kurları şu şekilde:

DOLAR

Alış: 5,7649
Satış: 5,7678

EURO

Alış: 6,4851
Satış: 6,4906

Önceki gün Fed Başkanı Jerome Powell'ın, Fed'in büyümeyi güçlü bir iş gücü piyasası ve yüzde 2 enflasyon hedefi ile destekleyeceğini söylemesi de dolar/TL'nin nisandan bu yana en düşük seviyeye gerilemesine neden oldu. Dolar dün günlük bazda yüzde 2'ye yakın düşüş yaşarken euro da 6.40 seviyesini gördü. Eurodaki düşüş yüzde 1.5 düzeyine yaklaştı.

5.70 DESTEK SEVİYESİ OLDU

Jerome Powell önceki gün Fed'in mevcut politikası konusunda rahat olduklarını ve faiz oranlarının uzun süre sabit kalmasını beklediklerini belirterek, "Şu anda politika duruşumuzun uygun olduğunu düşünüyoruz. Faiz konusunda aşağı veya yukarı yönlü bir hareket için güçlü bir durum görmüyoruz" demişti.

Analistler, Powell'in açıklamalarının yatırımcılar tarafından genişlemeyi destekleyici adımlar olarak değerlendirildiğini belirterek, bu durumun gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolara karşı değer kazanmasına neden olduğunu söyledi. Ramazan Bayramı dolayısıyla piyasaların kapalı olduğu haftada, yurt dışında Euro Bölgesi perakende satışları ve ABD'de ham petrol stokları takip edildi. Analistler, dolar/TL'de 5.7000'in destek, 5.8250'nin direnç konumuna geldiğini kaydetti.