Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile ikinci maaş müjdesi geldi!

Sigorta sektörünün son günlerde en önemli gündem maddelerinden birisini hükümetin açıkladığı ekonomi programında yer alan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi oluşturuyor.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2019, 09:46 Güncelleme 11 Haziran 2019, 12:05
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile ikinci maaş müjdesi geldi!

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca SGK SSK ve Bağkur emeklisine müjde üstüne müjde gelmeye devam ediyor. Hazine ve Maliyet Bakanı Berat Albayrak'ın geçtiğimiz haftalarda açıkladığı ekonomik program içerisinde yer alan "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi' sigorta sektöründen kabul gördü.

YENİ AŞAMA: TAMAMLAYICI EMEKLİLİK

Sabit sermaye yatırımlarının finansmanında bankalara bağımlılık azalacağını ve yatırımcılara uzun vadeli yerli kaynak sağlanacağını belirten Sincek, "Yasa yapıcı, biz emeklilik şirketlerine bu bağlamda herhangi bir görev tevdi ederse, bu görevi ifa edecek yetkinliklere ve alt yapıya sahip olduğumuzu belirtmek isterim. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile bireylerin emeklilik dönemlerinde ciddi düzenli ilave gelire kavuşabileceklerini ve bahse konu risklerin çok daha iyi yönetilebileceği bir ortamın oluşturulacağını düşünüyorum. Buradaki en önemli beklentimiz; çalışanların kazançlarına göre birikim yapabilmeleri ve emeklilik dönemine yönelik fon oluşturulmasıdır" dedi.