Milyonlarca memur Temmuz ayını büyük bir heyecanla bekliyor! Çifte zam yapılacak

Memur ve memur emeklileri temmuzda toplu sözleşme gereğince yüzde 5 oranında zam alacaklar. Sadece bu zam değil oluşacak 6 aylık enflasyon da fark olarak maaşlara eklenecek. Bu oranın yüzde 6'yı bulması da bekleniyor.

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2019, 10:02 Güncelleme 05 Haziran 2019, 12:50
Milyonlarca memur Temmuz ayını büyük bir heyecanla bekliyor! Çifte zam yapılacak

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca memur Temmuz ayını büyük bir heyecanla bekliyor. Bu bağlamda internette Temmuz ayı maaş zamlarının ne kadar olacağı oldukça fazla bir şekilde araştırılıyor. Memur Temmuz ayı zam oranının 3 Temmuz'da açıklanması bekleniyor.

ZAM AYI TEMMUZ

Memur ve memur emeklileri temmuzda toplu sözleşme gereğince yüzde 5 oranında zam alacaklar. Sadece bu zam değil oluşacak 6 aylık enflasyon da fark olarak maaşlara eklenecek. Bu oranın yüzde 6'yı bulması da bekleniyor. Bu durumda memur emeklileri çifte zam almış olacak. Ayrıca memur emeklilerinin ek ödemelerinin tutarları da artacak.



ENFLASYON ARTIŞI

Memur ve memur emeklilerinin dışında SSK ve Bağ-Kur emeklileri de temmuzda zamlı maaş alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarını 6 aylık enflasyon belirleyecek. Emeklilerin ayrıca maaşlarının yüzde 4-5'i oranındaki ek ödemelerinin tutarları da temmuzda yükselecek.



TOPLU SÖZLEŞME

Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesinin de 5-9 Ağustos'ta ödenmesi bekleniyor. Ağustosta 3 milyon memuru ve 2 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri de yapılacak. 2020 ve 2021'in Ocak ve Temmuz aylarında yapılacak zam oranları belirlenecek.