Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? Kimlere verilir?

Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala yaklaşık 12 milyon emekli vatandaş bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek sorusuna yanıt aramaya başladı. Bayram ikramiyesinin ne kadar olduğu da merakla araştırılan konuların başında yer alıyor. Peki, emekli ikramiyesi kimlere verilir? İşte ikramiye ödeme tarihleri...

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2019, 18:45 Güncelleme 26 Mayıs 2019, 18:45
Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? Kimlere verilir?

İÇİNDEKİLER

2018 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan kararla emeklilere iki bayram öncesinde ikramiye ödenmesine karar verilmişti. Şimdi Ramazan Bayramı'na yaklaştığımız şu günlerde emekli vatandaşlar Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte cevabı...

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli vatandaşların bayram ikramiyelerini ne zaman alacağı belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilere bayram ikramiyelerinin 31 Mayıs'ta ödeneceğini bildirdi.

YENİ EMEKLİLER YARARLANACAK MI?

Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanabiliyor. Mevcut sistemde emeklilerin emekli aylıkları nafaka ve SGK borcu dışında haczedilemiyor. Bayram ikramiyesi için de aynı durum geçerli.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce bayram ikramiyesi tutarı 1.000 TL olarak belirlenmişti. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın gelir aylık almakta olduğunuz banka hesabınıza yatırılmaktadır.

BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir.