Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? İkramiyeye zam var mı, ne kadar?

Yaklaşık 12 milyon emekli Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek sorusuna yanıt aramaya başladı. Ayrıca ikramiyeye zam olup olmadığı da merakla araştırılan konular arasında yer alıyor.

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2019, 18:42 Güncelleme 19 Mayıs 2019, 18:42
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? İkramiyeye zam var mı, ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz yıl Meclis'te alınan kararla emeklilere iki bayram öncesinde ikramiye ödenmesi kararlaştırılmıştı. Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala yaklaşık 12 milyon emekli Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar olacak sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte cevabı...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Ramazan Bayramı bu yıl 4-6 Haziran tarihlerine denk geliyor. Emeklilere 1000 liralık bayram ikramiyesinin mayıs sonuna kadar ödenmesi bekleniyor. Emeklilerin hesabına 1000 lira tutarındaki ödemelerin SSK, Bağkur ve memur dahil 12.5 milyon emekliye farklı günlerde yatması bekleniyor.

Maaşların şu tarihlerde yatırılacağı tahmin ediliyor...

3 Haziran arefe günü pazartesiye denk geliyor ve bankalar yarım gün çalışıyor. 1 ve 2 Haziran da hafta sonuna denk geldiği için maaşların en geç 27 Mayıs'ı takip eden 5 günde yani 27 – 28 – 29 – 30 ve 31 Mayıs günlerinde ödenmesi bekleniyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce bayram ikramiyesi tutarı 1.000 TL olarak belirlenmişti. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın gelir aylık almakta olduğunuz banka hesabınıza yatırılmaktadır.