İntibak Yasası Meclis'e ne zaman gelecek?

Ramazan Bayram ikramiyesini almaya hazırlanan milyonlarca emeklinin bir gözü de intibak emekli zammı için Meclis'te. En düşük emekli maaşlarının asgari ücret sınırına çekilmesi için de bir dizi çalışma yapılmakta.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2019, 09:28 Güncelleme 27 Mayıs 2019, 09:44
İntibak Yasası Meclis’e ne zaman gelecek?

İÇİNDEKİLER

Ramazan bayramı ikramiyesini almaya hazırlanan milyonlarca emekli vatandaşımız dikkatini intibak yasasına ve intibak zammına çevirmiş durumda. En düşük emekli maaşlarının asgari ücret sınırına çekilmesi için de bir dizi çalışma yapılmakta. İntibak Yasası hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor.

İNTİBAK YASASI 2019 SON DURUM NE?

Emekli olan vatandaşların intibak yargı süreci için heyecanlı bekleyişleri devam ediyor. İntibak Yasası hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor. Eğer bu yasa çıkarsa emekli maaşlarında zam olacak.

EMEKLİ MAAŞI İNTİBAK YASASI ÇIKACAK MI?

Milyonlarca emeklinin gözü intibakta. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için başlatılan yargı süreci beklendiği gibi sonuçlanmadı ancak umutlar sürüyor. Emekliler, Anayasa Mahkemesi'nin intibak için adres gösterdiği Meclis'ten müjde bekliyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emeklilerin en önemli gündem maddesinin intibak olduğunu belirtirken, bu konuda düzenleme yapılması konusunda umutlu.

Derneğin Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu, intibak sorununun çözümü için başlattıkları kararlı mücadeleyi sürdüreceklerini, çözümün parlamentoda, yasa yoluyla sağlanabilmesi için çaba göstereceklerini belirterek,

"Benzer olayı daha önce banka promosyonlarında yaşamıştık. Hukuk yollarının tükenmesine rağmen çözümü hükümetle sağlamıştık.

İntibak konusunda da aynı hassasiyetin hükümetçe gösterileceğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Eğer intibak yasası çıkarsa, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı detaylı bir çalışma gerçekleştirecek.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak.

Emeklilere, prim ödemelerine ve hizmet sürelerine göre farklı zamlar söz konusu olacak.

Yani düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lı 50 ile 355 lira arasında zamdan yararlanmıştı.

Yeni intibakta da artışın bu seviyelerde olabileceği ifade ediliyor.