Emekli intibak yasasında son durum ne? İntibak zammı ne kadar olacak, Yasa Meclis'e gelecek mi?

Emekli intibak yasasındaki son durum birçok emekli vatandaş tarafından merakla araştırılan konuların başında yer alıyor. Eğer emekliye intibak düzenlemesi yapılırsa SSK ve Bağ-Kur'lu olan vatandaşların emekli maaşı zamlanacak. Peki, İntibak zammı ne kadar olacak? İşte intibak yasasına dair merak edilen son detaylar...

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2019, 19:28 Güncelleme 12 Mayıs 2019, 19:28
Emekli intibak yasasında son durum ne? İntibak zammı ne kadar olacak, Yasa Meclis’e gelecek mi?

İÇİNDEKİLER

İntibak yasasına dair son detaylar yaklaşık 12 milyon vatandaş tarafından merak ediliyor. Emekli vatandaşlar intibak yasası hakkındaki son durum hakkında bilgi edinmek istiyor. Eğer emekliye intibak düzenlemesi olursa SSK ve Bağ-Kur'lu olan vatandaşların emekli maaşı zamlanacak ve en az 2020 lira olacak. Peki, intibak zammı ne kadar olacak? İşte emekli intibak yasasında son durum...

İNTİBAK YASASINDA SON DURUM NE?

Emekli olan vatandaşların intibak yargı süreci için heyecanlı bekleyişleri sürüyor. İntibak yasasına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklamaya yapıldığında haberimizin içinde bulabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞI İNTİBAK YASASI ÇIKACAK MI?

Milyonlarca emeklinin gözü intibakta. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için başlatılan yargı süreci beklendiği gibi sonuçlanmadı ancak umutlar sürüyor. Emekliler, Anayasa Mahkemesi'nin intibak için adres gösterdiği Meclis'ten müjde bekliyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emeklilerin en önemli gündem maddesinin intibak olduğunu belirtirken, bu konuda düzenleme yapılması konusunda umutlu.

EMEKLİLERE İNTİBAK YASASIYLA NE KADAR ZAM GELECEK?

Yani düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lı 50 ile 355 lira arasında zamdan yararlanmıştı.

HERKESE FARKLI ZAM

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak. Emeklilere, prim ödemelerine ve hizmet sürelerine göre farklı zamlar söz konusu olacak. Yani düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lı 50 ile 355 lira arasında zamdan yararlanmıştı. Türkiye Emekliler Derneği, yapılacak bir intibak düzenlemesinin yaklaşık 5 milyon emekliyi kapsayacağını ifade ediyor.