Bakan Pakdemirli'den çiftçilere büyük müjde: Yüzde 30 daha fazla ödeyerek alacağız

Kars'ta Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilere ve besicilere peş peşe müjde verdi. Bakan Pakdemirli, dövizden en çok etkilenen sektörün tarım sektörü olduğunu belirterek, "İnşallah bu sene Toprak Mahsulleri Ofisi olarak sizlerin mahsullerinizi ürünlerinizi en iyi fiyatla alacağız. En az yüzde 25-30 daha fazla ödeyerek alacağız" dedi.

Giriş Tarihi 12 Mart 2019, 13:26 Güncelleme 12 Mart 2019, 17:25
Bakan Pakdemirli’den çiftçilere büyük müjde: Yüzde 30 daha fazla ödeyerek alacağız

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kars'taki Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. "Yeni dönemde bakanlığımızın hayvancılık vizyonunu serhat şehrimiz Kars'tan başlatıyoruz." diyen Bakan Pakdemirli, çiftçilere, arıcılara ve besicilere art arda müjde verdi.

İşte Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları:

BESİCİLERE YEM MÜJDESİ
Besicilere ucuz maliyetli, 2 ay vadeli arpa veriyoruz. TMO'nun müdahale alım fiyatları, hasattan önce üreticilerimizi memnun edecek seviyede açıklayacağız. TARSİM sigortasını, TKK üzerinden yaptıran çiftçimiz sigorta bedelini, hasat tarihinde ödeyecek. Besicimiz yemini şimdi alacak, kurbanda ödeyecek. Mazotu şimdi alacak, ödemesini 90 gün sonra faizsiz ödeyecek. Sebze üreticileri fideyi şimdi alacak, 180 gün sonra faizsiz ödeyecek.

O SÜRE 31 MART'A KADAR UZATILDI
Kırsal kalkınmaya destek kapsamında, bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi maksadıyla, 2019 yılı müracaatlarında 1 Ocak'tan başlayan 60 günlük süre, 31 Mart 2019 tarihine kadar uzatıldı.

DAP PROJESİ SÜRESİ UZATILDI
Doğu Anadolu Projesi'nin başarılı olması nedeniyle, bakanlık tarafından proje süresi 2023 yılına kadar uzatıldı. Bu proje kapsamında; Ahır yapımında; 385.000 TL'lik projenin %50'si hibe verilecek. Hayvan alımında; 5.000 TL boğaya, 750 TL koça hibe desteği verilecek.

ANAÇ KOYUN–KEÇİ DESTEĞİ ÖDEMESİ
187.000 yetiştiricinin, 21,5 milyon anaç küçükbaş hayvanı için 538,5 milyon TL destekleme ödemesi mart ayı sonunda ödenecek.

SÜRÜ YÖNETİCİSİ İSTİHDAMI (ÇOBAN) DESTEĞİ
7.000 küçükbaş işletmesine, işletme başına 5.000 TL olmak üzere, 35 milyon TL destekleme ödemesi, mart ayı sonunda ödenecek.

SÜRÜ BÜYÜTME PROJESİ
Koyunculukta sürü büyütme projesine başlıyoruz. Dişi kuzularını damızşığa ayıran ücretlerimize dişi kuzu başına 100 destek verilecek.

ARICILARA MÜJDE
Arıcılıkta kovan desteğini 10 TL'den yüzde 50 artışla 15 TL'ye çıkarılacak.

Yeni dönemde bakanlığımızın hayvancılık vizyonunu serhat şehrimiz Kars'tan başlatıyoruz