EYT'de son durum nedir? Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, EYT yasasıyla ilgili son gelişmeleri büyük bir merakla araştırıyor. EYT'de son durum ne sorusu merak edilen soruların başında yer alıyor. Peki, Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 09 Mart 2019, 02:15 Güncelleme 09 Mart 2019, 02:18
EYT’de son durum nedir? Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı?

İÇİNDEKİLER

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili son dakika gelişmeleri büyük bir merakla araştırılıyor. Son olarak EYT ile ilgili açıklamayı Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptı. Yıldırım'ın açıklamalarının ardından birçok kişi EYT'de son durum ne sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? İşte EYT ile ilgili son detaylar...

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR YASASINDA SON DURUM NE?

Birçok kişi Emeklilikte Yaş Takılanlar (EYT) konusu hakkında araştırmalara devam ediyor. Konu hakkında son açıklama Binali Yıldırım'dan geldi.

Emeklilikte yaşa takılanların taleplerine yönelik bir soruya Yıldırım, "Ben bu konuda ne dedim? 'Biraz sabırlı olun, ben takipçisi olacağım' dedim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Sabırlı olun demek, ne demek? Gayet açık." dedi.

EYT YASASI ÇIKACAK MI?

Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, EYT hakkında "Bunu yaparken sadece geçmişi değil gelecek kuşaklarımızı da düşündük. Bu yüzden de her zaman dile getirdiğimiz ve Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi EYT gündemimizde yok" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN EYT HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, konuya dair geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, "Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur." demişti.

Sosyal güvenlik mevzuatına göre emekli olabilmek için sigortalılık süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaş olarak 3 ayrı hususa bakılması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, "Emeklilik için 1999 yılına kadar yalnızca hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısı yeterliydi. Bu tarihte yapılan bir düzenlemeyle kademeli olarak yaş şartı da getirildi. Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar başlığı altında yürütülen kampanyanın özünde işte bu uygulama vardır." değerlendirmesinde bulunmuştu.