Gençlik ve Spor Bakanlığı kura çekimi ne zaman? 2019 İŞKUR personel alımı ne zaman?

3 bin 243 personel alımı yapacağını duyuran Gençlik ve Spor Bakanlığı, işsiz vatandaşlara umut ışığı oldu. 15 Şubat’ta sona eren başvurulardan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı kura çekiminin hangi tarihte yapılacağı merak edilmeye başlandı.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2019, 16:21 Güncelleme 19 Şubat 2019, 16:21
Gençlik ve Spor Bakanlığı kura çekimi ne zaman? 2019 İŞKUR personel alımı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 278'i engelli, 146'sı eski hükümlü olmak üzere yapılacak personel alımı için geri sayım başladı. Peki Gençlik ve Spor Bakanlığı personeller hangi bölümlere alınacak? Kura ne zaman çekilecek?

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI KURA ÇEKİMİ HANGİ TARİHTE YAPILACAK?



Heyecan ve merakla beklenen Gençlik ve Spor Bakanlığı kura çekimi için az bir zaman kaldı. 27 Şubat günü noter huzurunda kura çekilecektir.

HANGİ BÖLÜMLERE PERSONEL ALINACAK?

Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker (Pedallı Araçlar), Otobüs Kaptanı (Şoför), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson (Servis Elamanı), Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni...


Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri, Muhasebeci alımı yapılacak.

Temizlik görevlisi olarak alınacaklar engelli ve eski hükümlüler arasından seçilecek. Gençlik lideri, muhasebeci, çim alan tesisi ve yönetimi teknikeri alımı sözlü sınav ile diğer branşlardaki işçi alımı ise kura ve sözlü sınavla yapılacak. Ayrıca muhasebeci ve gençlik kadroları için lisans düzeyinde yapılan 2018 KPSS'nin P3 puan türünden en az 60 puan almış alınmış olması gerekiyor.