Yılbaşı kutlamalarında yeni moda: Paralı misafirlik

Yılbaşını kutlamak isteyenler yeni yeni yöntemler buluyor. Mekan fiyatlarının yüksekliği, uyanık ev sahiplerini harekete geçirdi. Ev sahipleri davet ettikleri misafirlerle masrafları paylaşma yolunu seçiyor. Eve gelen yakınlarından 150-200 lira almayı planlayan da var.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Aralık 2018 Güncelleme 25 Aralık 2018, 07:58
Yılbaşı kutlamalarında yeni moda: Paralı misafirlik

İÇİNDEKİLER

Yeni yıl için geri sayım başladı. Eğlence mekanlarındaki yüksek fiyatları görenler evlerine çekilirken; yeni yılı kutlamak isteyenlerin geliştirdiği yeni yöntem dikkatlerden kaçmadı. Yeni akıma göre; arkadaşlarını evine davet eden ev sahipleri, üstüne bir de para istiyor. Adeta mekan işletmeciliğine soyunan ev sahipleri, 150-200 lirayı verene evinin kapılarını açıyor. Böylece 'Misafirin az oturanı makbuldür' lafı, yerini 'Misafirin paralısı makbuldür'e bırakıyor. Misafirperverliği ile öğünen Türk milletinin evine transfer edilen Alman usulü kutlama, tepki çekiyor. Uyanık ev sahiplerinin yılbaşı kutlaması sonrasında konaklamak isteyenlerden oda+kahvaltı ücreti isteyip istemeyeceği de merak konusu oluyor.



OTELLER UÇUYOR
Öte yandan birçok otel ve eğlence mekanı da yeni yıl için tarifelerini açıklamaya başladı. Lüks otelde yeni yılı karşılamanın maliyeti cep yakıyor. İçeceğin dahil olmadığı 5 yıldızlı otellerdeki yeni yıl yemekleri 500 liradan başlıyor. Bazı otellerde ise sadece tek akşam yemeğinin faturası bir kişi için bin liraya ulaşıyor. Bazı lüks otellerde kişi başı fatura konaklamayla birlikte 5 bin liraya kadar çıkıyor.