KOSGEB'le hayaller gerçek oluyor

KOSGEB destekleri; girişimcileri kendi işinin patronu yaparken, KOBİ’lerin büyümesini, yurt dışına açılmalarını kolaylaştırıyor. Ortaya da pek çok başarı hikayesi çıkıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2018 Güncelleme 25 Ekim 2018, 00:00
KOSGEB’le hayaller gerçek oluyor

İÇİNDEKİLER



Küçük
ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), KOBİ'lere 13 farklı destek sunuyor. Hibe, faizsiz kredi gibi imkanlarla iş kurmak da işi büyütmek de kolaylaşıyor. KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştıran KOSGEB'in destekleri sayesinde pek çok başarı öyküsü ortaya çıkıyor. İşte bunlardan bazıları:

75 KİŞİYE İŞ SAĞLADI
Sakarya Üniversitesi'nde memur olarak çalışan Adem Yalçın, 2012 yılında görevinden istifa ederek KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteği ile baklava imalathanesi açtı. Kardeşleriyle birlikte Gazibey markasıyla şubeleşmeye başladılar. Bugün itibariyle 8 şubesi bulunan Gazibey Baklavaları 75 kişiye istihdam sağlıyor.



GURME TURİZMİNE HİZMET VERİYOR
Sinop'ta son yıllarda giderek yaygınlaşan gurme turizmine hizmet vermek isteyen Emine Kuruoğlu, kendisine ait üç katlı evi KOSGEB'den aldığı destekle hem konaklama yapılabilen hem de yöresel ev yemeklerinin tadılabildiği işletmeye dönüştürdü. Kuruoğlu, "Buraya gelen insanları ev tipi bir konaklamayla ağırlıyoruz. Misafirlerimize yemeklerin yapılış sürecinde de yer vererek farklı bir konsept oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.


OYUN İHRAÇ EDİYOR
Erhan Korkmaz da KOSGEB tarafından uygulanan girişimcilik eğitimine katılıp hibe programından faydalandı. 3 yıl önce firmasını kuran Korkmaz'ın yazılımını yaptığı 2 oyun, e-ticaret yöntemiyle uluslararası satış yapılan bilgisayar oyun platformunda 40 binden fazla satış rakamına ulaştı. Korkmaz'ın mobil oyunu da 100 binden fazla indirildi.



DÜNYAYA AÇILDI
Yektamak Makine ve Mühendislik, KOSGEB'in Ar-Ge ve İnovasyon Desteği ile geliştirdiği Vinç Destekli Halat Döndürme Makinesi'ni uluslararası pazarlara sundu. Ortaklardan İsmail Hakkı Akyüz, "Destek, ürün geliştirme ve dışa açılmada büyük rol oynadı" dedi.


EV HANIMIYDI, ŞİMDİ MOBİLYA ÜRETİYOR
BİNGÖL'DE yaşan Songül Güzel, ev hanımıyken KOSGEB'den girişimcilik eğitimi ve 30 bin lira hibe aldı. Atölye için de İŞGEM'e yer talebi yapan Güzel, 150 metrekarelik atölyede mobilya üretiyor.


DOĞAL GÜBRE ÜRETTİ
Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Anorganik Kimya Ana Bilim Dalı Başkanı Salih Zeki Yıldız, tarım kimyasalları üzerine Ar-Ge araştırmaları yapmak için Sakarya Teknokent içinde KOSGEB destekli kurdukları şirkette, ithal edilen ve içinde fenol bulunan gübre üzerinde çalışma yaptı. Yıldız, çalışmalar sonucu fenol maddesi içermeyen doğal yerli mikro besin gübresi imal etti.