Topyekun indirim | Firma sayısı 3 günde 500’ü aştı

Enflasyonda Topyekun Mücadele Programı’na çığ gibi destek geldi. İndirim taahhüt eden firma sayısı 3 günde 500’ü aştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2018 Güncelleme 13 Ekim 2018, 02:49
Topyekun indirim | Firma sayısı 3 günde 500’ü aştı

İÇİNDEKİLER

Salı günü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın başlattığı Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na Türkiye çapında destek çığ gibi büyüyor. Açıklamanın üstünden henüz 3 gün geçmesine rağmen program kapsamında ürün ve hizmetlerinde yıl sonuna kadar asgari yüzde 10 indirim yapmayı taahhüt eden firma sayısı 500'ü aştı.
FİRMALAR, DERNEKLER...
THY, Pegasus, Koç, Sabancı, Boyner, Eczacıbaşı, Yıldız, Doğuş Grubu, Mediamarkt, Teknosa, Koçtaş, Ülker, Eti, Torku, Pınar, Saray, Suryapı, Vatan Bilgisayar, Sanko, Simit Sarayı, İstikbal, Bellona, Mondi, Çilek ve Vestel'in de aralarında yer aldığı 500'den fazla kuruluş kampanyaya destek verdiğini açıkladı. Öte yandan "enflasyonlamucadele.org.tr" internet sitesine kayıt yaptırmamasına rağmen pek çok oda, dernek, firma da açıklamalarıyla ürünlerinde indirim taahhüdünde bulundu. Kampanyaya mobilya ve yapı sektörü de katıldı. Ankara Mobilyacılar Odası yüzde 15 indirim kararı aldığını açıkladı.
ZAMLARI GERİ ALIN
Vatandaşlar indirim yapan firmaların önce zamları geri almasını sonra indirim yapmasını istiyor. Ayrıca indirim yapacağını açıklayan firmaların da denetlenmesini beklliyor.
VIASEA'DE % 25 İSKONTO
İstanbul'da
Tuzla Viaport Marina içerisinde yer alan Viasea de Enflasyonla Mücadele Programı'na katıldı. Viaport Marina yönetimi, Viasea Akvaryum ve Viasea Tema Park'ta yıl sonuna kadar tüm indirimlere ek olarak yüzde 25 indirim yaptı. Şirket "Halkımızın gönüllerince eğlenebilmesi için, 2018 yılı sonuna kadar yüzde 25 indirim uyguluyoruz" açıklaması yaptı.
UCUZA UÇURACAK
Türk Hava Yolları (THY) Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na bilet ücretlerinde yüzde 10 indirime giderek destek verdi. THY ve AnadoluJet'in Türkiye çıkışlı dış hat ve yurt içi uçuşların sadece ekonomi sınıfında geçerli olacak indirim, 31 Aralık'a kadar sürecek