Vatandaşa ekşidiler

Doları bahane eden fırsatçılar, insafa gelmedi. Pazarda kilosu 6 liraya satılan limonun internetteki satış fiyatı şoke etti. Çünkü bu meyvenin 4.5 kilosu, 199.90 lira olarak etiketlendi. Vatandaşın yüzü ekşidi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2018 Güncelleme 12 Ekim 2018, 17:39
Vatandaşa ekşidiler

İÇİNDEKİLER




Döviz
kurunu bahane edenler, vatandaşın cebine göz dikti. Marketlerde, mağazalarda ve semt pazarlarındaki fiyatlar astronomik rakamlara yükseldi. TAKVİM ise kurulan tezgahı bozmak için fırsatçıları tek tek teşhir etti. Dolar fırsatçıları, internet üzerinden de faaliyete geçti. 'Hepsiburada.com'da satılan misket limonunun 4.5 kilosuna, 199.90 lira fiyat biçildi. Oysa aynı limonun kilo fiyatı pazarda sadece 6 TL'ydi. İnternette zam rekoru kıran limon, vatandaşın yüzünü ekşitti. Pazarlardan, marketlerden ve mağazalardan sonra internet üzerinden de vatandaşı kandırmaya çalışan fırsatçılar, "Yeter artık" dedirtti. Tüketiciler, internetten satış yapan firmaların da denetlenmesi gerektiğini söyleyerek yetkililere seslendi.



IHLAMURUN FİYATI 600 TL!
SON günlerde grip vakaları arttı. Fırsatçılar, hastaların imdadına yetişen bitkilere de el attı. Hepsiburada.com'da satılan bir markanın ıhlamurunun kilosu 600 lira olarak fiyatlandırıldı. Altınla yarışan ıhlamurun fiyatını gören vatandaşlar gözlerine inanamadı.

ZAM FISTIĞI
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan çam fıstığı, darbe yedi. İzmir Bergama'da çam fıstığı üretimi 8 yılda yüzde 90 geriledi. Bu gerileme fiyatları olumsuz etkiledi. Çam fıstığının kilosu 60 liradan 500 liraya kadar yükseldi. Fıstıkta da aynı sorun kendini gösterdi. Siirt'te fıstıkta rekoltenin düşmesi sonucu bahçeden 10-15 TL'ye alınan fıstık, kuru yemişçilerde 70, marketlerde ise 100-120 TL'ye kadar yükseldi.



ETİKET GİDER SÖZ KALIR!
GÜMÜŞHANE'DE market müdürü Fatih Tekin, zamlar nedeniyle müşterilerin bozulan moralini düzeltmek için kolları sıvadı. Tekin, reyonlardaki fiyat etiketlerini kaldırdı. Fiyat etiketlerine ücret yerine, özlü sözler yazdı. Tekin'in "Bir ayrılık sonrası dinlenen Yıldız Tilbe şarkısı kadar acı", "Biri gelir seni sen eder ama öyle biri gelir ki seni senden eder" gibi özlü sözler yazdığı renkli kartonlar, müşterileri şaşırttı.