Fırsatçılar son kullanma tarihi geçmiş ürünle kampanya yaptılar

Migros kampanya yaptı. Dilim peynirlerden bir alana bir bedava vereceğini yazdı. Marketten içeri girenler dondu kaldı. Peynirlerin son kullanma tarihi geçmiş çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2018 Güncelleme 08 Ekim 2018, 01:51
Fırsatçılar son kullanma tarihi geçmiş ürünle kampanya yaptılar

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da bulunan Buyaka AVM'deki 5M Migros kapılarına yeni kampanya duyurularını astı. Ümraniye'deki marketin vitrininde Karper sade ve cheddarlı dilimli peynirler 10,75 TL'den satışa çıkarıldı. Ancak bir alana bir bedava verileceği duyuruldu. İndirimi görenler tezgaha yöneldi.



BİR HAFTALIK FIRSAT!
Bilinçli tüketiciler kampanyalı ürünlerin son kullanma tarihine bakmayı akıl etti. 3-10 Ekim tarihleri arasında geçerli kampanyada satılan peynirlerin son kullanma tarihlerinin haziran ve ağustos aylarında dolduğu ortaya çıktı.


Bez vurgunu

BEBEK bezleri de son dönem fırsatçıların en çok zam yaptığı ürünlerden oldu. Bir ay önce 134,90 TL'ye satılan 150'li bebek bezi 174, 90 liraya satılmaya başlandı. Uyanık firmalara indirim aldatmacası yapmak için ürünün gerçek fiyatını ise 272, 90 TL olarak gösterdi.


BOŞ SÜT!

Tüm firmalar ürünlerinin üretim tarihini, parti numaralarını ve son kullanma tarihlerini yazmak zorunda. Ancak Tekirdağ'da bulunan Tekira Carrefoursa marketten gelen görüntüde Pınar laktozsuz sütün üzerinde bu bilgilerin hiçbiri yer almıyor. Tüketici de soruyor: Boşlukları biz mi dolduralım?


2 YILLIK
DOLAR ZAMMI
Sivas'ta bulunan Yunus marketler zincirinde çekilen bir görüntü. 4300 gramlık Özkaleli salçanın fiyatını 59.90 TL olarak gösteriyor. Son dönemde ciddi bir zamlanan ürünün üretim tarihi ise 02.11.2016. Tüketici ise 2016 yılında üretilen bir salçanın nasıl olur da döviz dalgalanmasına maruz kaldığını soruyor.

5 KAT FARK VAR
DEvlet tarafından yürürlüğe giren son uygulama ile marketler meyve ve sebze reyonlarındaki ürünlerde bulunan ve hal kayıtlarını tüketiciye sunmaya başladı. Marketlerin sebze-meyve halinden aldığı ürünlerin büyük karlarla satıldığı ortaya çıktı. Yalova'daki Özdilek Hipermarket'te kilosu 8,45 TL'ye satılan kabağın halden sadece 1,80 TL'ye alındığı görüldü.