DAP: Ev almanın tam zamanı

Konutta Cumhuriyet tarihinin uygun fiyatlarının olduğu bir dönemin yaşandığını söyleyen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ‘Böyle bir dönem bir daha gelmez. Bu fırsat uzun sürmez’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2018 Güncelleme 05 Ekim 2018, 03:21
DAP: Ev almanın tam zamanı

İÇİNDEKİLER



D
AP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, uzun vadede gayrimenkulün tüm yatırım araçlarından daha fazla kazandırdığını belirterek, şirketin ilk projesi olan Şelale Evleri'nde, 27 bin liraya sattıkları evin değerinin şimdi milyon liranın üzerinde olduğunu söyledi. Şu anda maliyetlerdeki artışa rağmen zam yapılmadığına dikkat çeken Yılmaz, "Cumhuriyet tarihinin uygun fiyatlarının olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Böyle bir dönem bir daha gelmez. Bu fırsat uzun sürmez" dedi. 1 yıl önce demir fiyatının bin 500 lira olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Şimdi 4 bin liralara kadar geldi. Peki bu projeler bu kadar kârlı mı? Değil... Bu sektörde kâr marjı yüzde 7- 8'i geçmez, şimdi o kârlar da kalmadı. Fiyat artışı kaçınılmaz. Hem de yüzde 40-50'den aşağı fiyat artışı olacağını ben sanmıyorum. Hatta yeni başlayacak orta halli projelerde metrekaresi 10 bin liralara alışmaya başlayacağız" diye konuştu.


SÜRPRİZ YAPACAK
Önümüzdeki dönemde yabancıya konut satışına odaklanacaklarını söyleyen Yılmaz, "Sürprizlere hazır olun, yurt dışında ofisler açabiliriz. Bunun için bir ekip oluşturuyoruz" açıklamasında bulundu. Geçen ay satış adedinde Cumhuriyet tarihinin yabancıya satış rekorunun kırıldığını kaydeden Yılmaz, "2017'de yabancıya 4.6 milyar dolarlık satış yapılmıştı. Rakam bu sene 5 milyarı geçer ancak 7 yılda 30 milyar dolar gibi bir rakamı yakalayabiliriz" şeklinde konuştu.


İZMİR'İ SEVDİ
DAP İzmir'de satışların yüzde 77'sinin tamamlandığını açıklayan Ziya Yılmaz, kentte yeni araziler aldıklarını ve yeni projelerin plan proje çalışmalarını yaptıklarını anlattı. İstMarina'da satışların tamamlandığını dile getiren Yılmaz, Validebağ Konutları'nda satış oranının yüzde 78, Teras Kule'de ise yüzde 80 olduğunu sözlerine ekledi.


'YETERLİLİK ŞARTLARI OLUŞTURULSUN'
Türkiye'de 7.5 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini, köyden kente 5 yılda 11 milyon kişinin göçeceğini hatırlatan Ziya Yılmaz, "Tam da bu potansiyel sebebiyle gayrimenkul sektöründe sermaye, teknik ve metrekare yeterlilik şartlarının artık oluşturulması gerekiyor" dedi. 25'inci kata çıkmamış insanların bin konutluk proje geliştirmemeleri gerektiğini öne süren Yılmaz, "Mağduriyetlerin de önüne geçmek için yeterlilik şartlarının acilen düzenlenmesine ihtiyacımız var" diye konuştu.


YAVUZ KARAMAN