Emekliye ekstra zam

Tüm emekliler Ocak zammının oranını merakla beklerken, 150 bin SSK ve Bağ-Kur’luya ekstra zam yapılacak. Düşük emekli maaşları seyyanen zamla bin liraya tamamlanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2018 Güncelleme 31 Ağustos 2018, 02:27
Emekliye ekstra zam

İÇİNDEKİLER

Temmuz'da maaşları artan emekliler bir sonraki zamOcak'ta alacak. SSK ve Bağ- Kur emeklilerine 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında, memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak. Emekliler zam oranını merakla beklerken; 150 bin SSK ve Bağ-Kur'luya da ekstra zam yapılacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ay müjdesini verdiği seyyanen zam 100 gün içerisinde hayata geçirilecek. Düzenleme ile düşük maaşlı emeklilere iyileştirme yapılacak. Bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak. Bin liranın altındaki maaşlar bin liraya tamamlanacak. 100 günlük süre Kasım ayı içerisinde dolacak. Bu tarihe kadar seyyanen zam düzenlemesi gerçekleştirilecek. 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam, düzenleme yapılır yapılmaz yürürlüğe girebilecek ya da Ocak'ta rutin artışla aynı anda uygulanabilecek. Bunun detayları, düzenlemenin Meclis'e gelmesiyle ortaya çıkacak.
ÇİFTE ARTIŞ
Eğer düzenleme yapılır yapılmaz uygulamaya girerse, emekliler hemen seyyanen zammı alacak, ardından Ocak artışından yararlanacak. İyileştirme Ocak'ta yürürlüğe girerse de emeklilerin maaşı bin liraya tamamlanacak, üstüne de enflasyon artışı yansıtılacak. Merkez Bankası'nın son beklenti anketine göre, ekonomistler bu yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 6.67 olacağını tahmin ediyor. Bu tahmin gerçekleşirse, bu emeklilerin önce maaşları bin liraya tamamlanacak, ardından da yüzde 6.67 zam yansıtılacak.
YAZIN YAYINLAYALIM
TAKVİM, emeklilerin sesi oluyor. Taleplerinizi, fotoğraflarınızla birlikte bize gönderin; sayfalarımızda yer verelim. e-mail: ekonomi@takvim.com.tr Telefon: 0212 354 30 00 Adres: Barbaros Bulvarı, No:153, Cam Han, Kat:5 Beşiktaş/İstanbul

KREDİ ALAMIYORUZ
Aldığımız maaşla geçinemiyoruz. Maaş aldığım banka bana kredi vermiyor. Yasal olmayan yollara başvurmak zorunda kalıyoruz. Komisyoncu aracılığı ile kredi almak zorunda kalıyoruz.
Adnan UZUN/ ORDU
​SİGORTAM DÜŞÜKTEN ÖDENDİ MAAŞIM İNDİ
1981 yılından 2015 yılına kadar bir fiili çalıştım. Çok cüzi bir emeklilik maaşı bağlandı. Asgari ücretin bile altında. Yıllarca sigortamı tam yatırmamışlar, bazen hiç yatırmamışlar, girdi çıktı yapmışlar. Benim daha önce çalıştığım firmaları bulmam mümkün değil. Kimi firma battı, kimi el değiştirdi. Devletimizin ben ve benim gibi mağdur olanların geçmişe dönük mağduriyetlerini gidermesini istiyorum.
Ali EKİZ/ SAKARYA
YEŞİL PASAPORT ALALIM
2006 yılında polis memuru olarak 3/1 dereceden emekli oldum. 2015 yılında yeşil pasaport almak için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğimde, son yapılan değişiklik dolayısıyla lise mezunu olmadığım için yeşil pasaport alamayacağını belirttiler. Bu durumun düzeltilmesi ve derece itibariyle hakkım olan yeşil pasaportu alabilmem için göndermiş olduğum dilekçeye ise 6 aydır cevap alamadım.
Muharrem DOĞAN
İNTİBAK ARTIŞI ALMADIM
İşçi emeklisiyim. 1999'un sonuna doğru emekli maaşım bağlandı. 2000 öncesinde emekli olanlara intibak düzenlemesi yapıldı. Ancak ben intibak zammından yararlanmadım. Maaşım yaklaşık bin 700 lira. Acaba yeni intibak düzenlemesi gelirse, bundan yararlanabilecek miyim?
Şemseddin POLAT/İSTANBUL
BANKA EMEKLİSİNE DE İKRAMİYE
Ben banka emeklisiyim. Bize Kurban Bayramı ikramiyesi vermediler. Buna kalıcı bir çözüm bekliyoruz. Ne zaman ne alacağımızı bilmek istiyoruz. Bir bayram alıp, ikincisinde almamamız boynumuzu bükük bıraktı. Sayın Cumhurbaşkanımız'dan bunu çözmesini rica ediyoruz.
Kemal ŞEN/ İZMİR