30 Ağustos güncel altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar?

Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar altın fiyatlarını da etkiledi. Altın fiyatları güne hareketli başladı. Düğün yapacaklar, yatırım yapacaklar 'altın fiyatları ne kadar?' sorusunu araştırmaya başladı. Peki tam altın, gram altın, çeyrek altın cumhuriyet altını ne kadar? Güncel altın fiyatlarına takvim.com.tr'den ulaşabilirsiniz.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2018, 11:22 Güncelleme 30 Ağustos 2018, 11:23
30 Ağustos güncel altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar?

İÇİNDEKİLER


Altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, tam altın, Cumhuriyet altını ne kadar? İşte bu sorular internette son zamanlarda en çok aratılan soruların başında geliyor. Altın almak ve yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için haberimizde güncel altın fiyatlarını derledik. 30 Ağustos Perşembe günü altın fiyatlarında artış söz konusu. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları ve tüm detaylar haberimizde.

Son dakika altın fiyatları... Piyasalarda yaşanan dalgalanmaların ardından altın fiyatlarındaki son durum, bir çok kişi tarafından takip ediliyor. Ülkemizde birikim denilince akla ilk gelen şey altındır. Dolar ve eurodan bağımsız olarak altın çok daha fazla benimsenmektedir. Piyasalarda yaşanan inişli çıkışlı grafik nedeniyle vatandaşların odak noktaları da bu tarafa kaymış durumda. Yeni evlenen çiftlere altın armağan edilmesi karşılıklı bir gelenek olduğu için sosyal birlikteliği güçlendirir. En detaylı 30 Ağustos altın fiyatları burada...


ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

GRAM ALTIN NE KADAR?
Öncelikle altın fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından gram altının, çeyrek altından rol çaldığını söylemek yanlış olmaz. Düğün ve törenlerde çeyrek altın almaya gücü yetmeyen vatandaşların en çok tercih ettiği altın türü gram altındır. Haftanın ortası olan 30 Ağustos Perşembe günü gram altın 251,48 TL'den alınırken 251,53 TL'den satılmaktadır.


ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Ülkemizde altın denilince akla gelen ilk şey çeyrek altındır. Hem düğünlerde en çok tercih edilen olması hem de birikimcilerin bir numaralı tercihi olması çeyrek altını değerli kılar. Yastıkaltı altını denilen altınların çoğu çeyrek altındır. Çeyrek altın bu sabah saatlerinde 396,63 TL'den alınırken 406,15 TL'den satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?
Vatandaşlar yarım altın fiyatlarını da büyük bir ilgiyle takip ediyor. Yarım altın da tıpkı diğer altın türleri gibi uzun vadeli yatırım araçlarındandır ayrıca düğün ve nişanlarda gelin ve damada aileleri, yakınlaır tarafından armağan edilir. Yarım altın bu sabah saatlerinde 790,79 TL'den alınırken 812,31 TL'den satılmaktadır.


TAM ALTIN NE KADAR?
Tam altın fiyatları ile ilgili son durum şu şekilde; tam altın bu sabah saatlerinde 1.051,77 TL'den alınırken 1.077,95 TL'den satılmakta. Tam altın da düğünlerde yeni evlenen çiftlere hediye olarak takılmaktadır.


CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?
Cumhuriyet altını ile çeyrek altın arasında benzerlikler söz konusudur. İkisi de uzun vadeli birikim aracıdır fakat cumhuriyet altını hem gram hem de fiyat olarak daha pahalı olduğundan kolay kolay bozdurulmaz ve ömürlük olarak nitelendirilir. Cumhuriyet altını bu sabah saatlerinde 1.610,00 TL'den alınırken 1.630,00 TL'den satılmaktadır.