Kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağız

Enerji Bakanlığı, Türkiye’ye enerji veren kadınları ödüllendirdi. Bakan Berat Albayrak, enerji alanında kadınlara pozitif ayrımcılık yapacaklarını belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2018 Güncelleme 07 Mart 2018, 02:25
Kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağız

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar" ödül törenine katıldı. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen gecede sanatçılar Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay ile iş, sanat, siyaset dünyasının önde gelen isimleri de hazır bulundu. Törende konuşan Albayrak, "Dünya tarihinde kadının adı yokken Türk kültüründe devlet yönetiminde kadının adını görüyoruz.

KADIN ŞEHİTLERİ ANDI
Kadının kısıtlandığı bir yönetim anlayışı bu topraklarda yer almamıştır. Dünyanın karanlığa gömüldüğü bir çağda Türk kadını azmi fedakarlığı bilgi ve birikimi ile yaptığı birçok eserlerle medeniyetimizin zirve noktasına ulaşmasından çok büyük bir rol oynamıştır. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağımızı taahhüt ediyorum" dedi. Albayrak, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan kadınları da rahmetle andı.


SİZİN ENERJİNİZE DÜNYANIN İHTİYACI VAR

Emine Erdoğan da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını ifade ederek, şehit analarının ve eşlerinin derin acısını paylaştığını söyledi. "Kadın ve erkek bir bütünün 2 yarısıdır. Hiçbir felsefe ve düşünce kadına İslam kadar hakiki bir mevki vermemiştir. Bize düşen bu gücü daha da artırmaktır. Sizlerin enerjisine heyecanına sadece bu ülkenin değil tüm dünya kadınlarının ihtiyacı var" diye konuştu.

İŞTE ÖDÜLLER
Akademi Ödülü: Doç Dr. Selmiye Alkan Gürsel
Kadın Profesyonel Ödülü Rahİme Meydan
iş Dünyası Ödülü: Prof. Dr. Nevin Selçuk

Yılın Girişimcisi Ödülü: Zümran Ömür
Enerjide Örnek Şirket Ödülü: Uludağ Elektrik Perakende A.Ş.
Jüri Özel Ödülü: Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı