Canlı kazanç

Hayatlarını kaybetmelerine rağmen ünlülerin ismi para kazanmaya devam ediyor. Kazançta lider, Michael Jackson

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2018 Güncelleme 04 Ocak 2018, 02:07
Canlı kazanç

İÇİNDEKİLER



Ö
lüm her zaman bir yıldızın kariyerinin sonu anlamına gelmiyor. Ünlü insanlar kitlesel popülariteye ulaştığında, onların statüsü uzun yıllar sonra bile aranılıyor. Çoğumuzun yaşarken bile hayal edemeyeceği paraları, bir zamanların yıldız isimleri ebedi istirahatlarında kazanıyor. Hatta onların silüetleri bile birçok kişiye para kazandırıyor. Afiş, kupa, giyim ve takılarda boy gösteren silüetler, ünlü kişilerin hayranları tarafından büyük rağbet görüyor, hem isimlerine hem girişimcilere milyonlarca dolar para kazandırıyor. Forbes dergisi de en çok kazanan ölü ünlüleri toparladı. 15 Ekim 2016 ile 15 Ekim 2017 arasında, ajans menajer ve avukat giderleri düşüldükten önceki vergi öncesi gelirlerine göre; dünyanın en çok kazanan ölü ünlüsü Michael Jackson oldu.


ARNOLD PALMER (SPORCU)
Efsanevi golfçünün ölümünden bir yıl sonra 400'den fazla mağaza hâlha Asya'da Palmer markalı ürünler satıyor. Arizona Beverages yılda 500 milyon kutu Arnold Palmer içecekleri satıyor. Mastercard ve Rolex hâlâ kendisini pazarlama faaliyetlerinde kullanıyor.

NET KAZANCI: 40 milyon dolar Ölüm tarihi/yaşı: 2016/ 87


ELVIS PRESLEY (MÜZİSYEN, OYUNCU)
Rock'n Roll'un kralı olarak tanınan Elvis Presley'in varlığı hâlâ Graceland'e sayısız turist çekiyor. Dijital ile diğer formatlarda müzikleri hâlâ en çok arananlar arasında. Şarkıcının Tennessee'deki evinin karşısına Elvis Presley'in Memphis'i adında eğlence kompleksi inşa edilecek.

Net KAZANCI: 35 milyon dolar Ölüm tarihi/ yaşı: 1977/42

ELIZABETH TAYLOR (OYUNCU)
Takı, giyim ve diğer lüks eşyalar dahil inanılmaz çekici zevkleri ve yaşam tarzı ile dikkat çekmişti. Moda endüstrisi ve diğer yeni mağazalar onun görüntüsünden yararlanmaya devam ediyor. White Diamonds gibi çok satan parfümleri ve QVC mücevher koleksiyonu, Liz'in kazançlarını ayakta tutuyor.

Net KAZANCI: 8 mi lyon dolar Ölüm tarihi/ yaşı: 2011/ 79


BOB MARLEY (MÜZİSYEN)
20'nci yüzyılın en etkili müzisyenlerinden biri olan Bob Marley'in müzikleri radyolarda ve sayısız programda çalmaya devam ediyor. Onun ikonik görünümü, giyimi ve sayısız eşyası çeşitli pazarlama kampanyaları için kullanılıyor.
Net KAZANCI: 23 mi lyon dolar Ölüm tarihi/ yaşı: 1981/ 36


CHARLES M. SCHULZ (ÇİZER)
Charles M. Schulz, şimdiye kadar oluşturulmuş en başarılı ve uzun soluklu komedi dizilerinden biri olan Peanuts'un yaratıcısı. Ayrıca ünlü çizgi köpek kahraman Snoopy de onun eseri. Ünlü çizgi romanın dijital dağıtımını MetLife temsil ediyor.

Net KAZANCI: 38 mi lyon dolar Ölüm tarihi/ yaşı: 2000/ 77


MICHAEL JACKSON (MÜZİSYEN)
MIchael Jackson'ın da Billboard Müzik Ödülleri'nde bir hologramı sahnedeydi. Ölümünden sonra yayınlanan 2. albümü Xscape, pop listelerinde hemen 2 numaraya yükseldi. Ölümünden önceki albümü 'Michael' ise oldukça iyi sattı.

NET KAZANCI: 75 milyon dolar Ölüm tarihi/ yaşı: 2009/ 50