İş dünyasına 'top'tan geçiş

Futbolcular iş dünyasına transfer oldu. Yeşil sahalardan kazandığını yatırıma dönüştüren pek çok futbolcu bulunuyor. Futbolcular, genellikle mekan işletmeciliğine soyunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2017 Güncelleme 15 Kasım 2017, 02:15
İş dünyasına ’top’tan geçiş

İÇİNDEKİLER



Milyon
dolarlar kazanan futbolcuların kimi gayrimenkule, kimi arabalara yatırım yaparken, kimi de dünyasına adım atıyor. Futboldan kazandıklarını yatırıma dönüştüren birçok futbolcu bulunuyor. Bir kısmı girdikleri işlerde başarısız olup çıkarken, kazançlarına kazanç ekleyenler de bulunuyor.


ARDA TURAN: e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren Lidyana.com'un ortaklarından. Lidyana, Arda'nın yaptığı yatırımın 10 katı değerlendi. Semih Kaya da şirketin ortakları arasında yer alıyor. Arda Turan'ın 'Arşiv' adını taşıyan ve 3 milyon liraya mal olan yeni nesil esnaf lokantası da bulunuyor. Ayrıca Yeşilyurt'ta bir kafede ortaklığı var.


SABRİ SARIOĞLU: Göztepe'nin milli futbolcusu Sabri Sarıoğlu, kafe letmeciliğinin ardından gözlük işine girdi. Sarıoğlu, İstanbul Nişantaşı'nda ismi 'Optik Optik' olan yeni dükkanının açılışını yaptı. 2006 yılında Balat'ta açtığı nargile kafeyle kendi işinin patronu olan ünlü futbolcu, kafeyi birkaç yıl sonra kapatmıştı.


GÖKHAN TÖRE: Daha önce Beşiktaş'ta top koşturan futbolcu, pide salonu ile hayatına atıldı. Sampi Pide şubesi açan Töre, restoranın reklam yüzü de oldu.


WESLEY SNEIJDER: Galatasaray'ın eski oyuncusu Wesley Sneijder ile eşi Yolanthe, İspanya'nın eğlenceleri ile ünlü adası İbiza'da oğulları Xess Xava'dan esinlenerek 'XaXa' adını verdikleri bir kulüp restoran letiyor.


SERHAT AKIN: Acarkent'te 'Mint' adlı suşi restoranı bulunuyor.


SERCAN YILDIRIM: Mavi Cin Modern Dünya Pazarı'nda yatırımı bulunuyor.


LIONEL MESSI: Barcelona'nın yıldızı Messi otel satın aldı. Arjantinli yıldız, şehrin kıyı bölgesi Sitges'teki 4 yıldızlı otel için 30 milyon euro ödedi.


CRİSTİANO RONALDO: Futboldan sonraki hayatı için ünlü futbolcunun birçok yatırımı bulunuyor. Son olarak Lizbon'da, dünyada 15 ülkede 100'e yakın oteli bulunan Pestana Hotel Group ile birlikte Pestana CR7 Lisboa adında 2. otelini açtı. Ronaldo, ilk otelini doğduğu şehir Funchal'daki Madeira Adası'nda Pestana CR7 adıyla açmıştı. Tag Heuer ve Nike gibi şirketlerle sponsorluk anlaşmaları da bulunuyor.


EMRE BELÖZOĞLU: Ünlü futbolcu, entesi Vedat Çiğdem ile birlikte Bakırköy sahil yolunda 'Cafelli Restaurant Cafe' adlı bir restoran açtı.

Özlem KAMER TERCANLI